Aprilsnar: Lad håret gro og tab dig

Vil du tabe dig uden at besøge fitnesscenteret eller følge strenge diæter? Drop frisøren i et år – så taber du dig helt automatisk.

1. april 2011

APRILSNAR


Præcis som dine tørre hårspidser suger næring fra dit øvrige hår, tager de også energi fra resten af kroppen for at forsøge at reparere sig selv.

- Kroppen er en fantastisk mekanisme på den måde, at den altid forsøger at kompensere og reparere sig selv, siger Arne Haarlose, professor i ernæring ved Klippans Universitet, KU.

Næringskompensation

Haarlose sammenligner kroppens forsøg med næringskompensation af de døde hårspidser, med de fantomsmerter som kan opstå i forbindelse med amputationer.

- Det er en lidt makaber sammenligning, men princippet er faktisk præcis det samme. Hårspidserne er døde, men hjernen opfatter det ikke sådan, men fortsætter med at sende signaler om at der behøves næring også i denne del af kroppen.

Kroppens energiforbrug er en konstant igangværende proces, og skelner ikke mellem hvilken type af aktivitet det handler om.

Studiet

Studiet blev gennemført på KU i foråret 2009. I alt deltog 4113 overvægtige kvinder, halvdelen af disse klippede hårspidserne hver sjette uge, mens den anden gruppe ikke klippede spidserne overhovedet.

Kvinderne som ikke besøgte frisøren gik i gennemsnit 2,7 kg mere ned i vægt, end kvinderne som klippede håret. Under studieperioden fulgte kvinderne præcis den samme diet og dyrkede lige meget motion. Den eneste forskel var behandlingen af håret.

- Det udelukker alle andre forklaringer på gruppens vægttab, siger Haarlose.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: