9 tips til en vellykket slankekur

Som regel går det fint de første par uger, når du har taget beslutningen og vil leve slankere. Men så kan det let knibe med at holde motivationen. Her er de 9 vigtigste tips til en vellykket slankekur.

1. januar 2011 af I FORM-redaktionen

 • Spis varieret

  Spis varieret og eksperimentér i køkkenet. Kedelig og ensformig mad er en fjende af din sunde livsstil og giver dig trang til at falde tilbage i gamle vaner.

 • Undgå impulskøb

  Lav en indkøbsseddel, når du skal købe ind. Så er det lettere at holde sig til den og undgå fristende - og fede - impulskøb, som hæmmer din slankekur.

 • Køb aldrig ind på tom mave

  Sørg for at købe ind, når du er mæt og har god tid. Hvis du går i supermarkedet, når du er sulten og har travlt, risikerer du at købe for meget mad og det forkerte - især hurtige snacks er fristende, når du køber ind på tom mave. Ikke godt for slankekuren!

 • Lav selv din mad

  Tag mad med hjemmefra til frokosten på arbejdet. Det er lettere at styre fedtindholdet i maden, når du laver maden selv - frem for at blive fristet i kantinen.

 • Frys fedtet af

  En effektiv måde at fjerne fedt fra supper og sovse er at stille dem i køleskabet, efter de er kølet en smule. Så samler fedtet sig på overfladen, og det er derefter lige til at fjerne med en ske. Herefter kan du varme sovsen eller suppen igen.

 • Sund tilberedning

  Lær dig selv at tilberede maden på en sund måde. Kog, ovnsteg, grill, brug mikroovn, slip-let-pande m.m. Hold dig fra at stege i fedt og friture. Skal der endelig steges, så brug enten en pande, der ikke behøver fedtstof, eller pensl med meget lidt olie.

 • Lav et sundt snack-lager

  Sørg for, at du altid har nogle tilladte snacks i huset, som du godt kan lide. Når du så rigtig er lækkersulten, har du altid lidt ved hånden og undgår at skulle ud at købe usundt slik.

 • Byt fedt ud med eddike

  Eddike med smag kan også bruges som tilsætning til sovs og supper eller til marinering og som fedterstatning under stegning.

 • Frys dine vindruer

  Har du lyst til noget sødt, så frys nogle vindruer og pluk en 2-3 stykker af og spis, mens de er frosne.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: