10 fikse fedtspareråd

Meget kød indeholder en del fedt, og den nemmeste måde at undgå fedtet på er at vælge magert kød

29. juni 2015 af I FORM

Men du kan sagtens forvandle almindelige kødprodukter til en fedtfattig spise. Først og fremmest skal du skære det synlige fedt fra.Gør du det, kan du let spare 10 g fedt. Og 10 g fedt er det samme som 90 kalorier.

Så meget fedt sparer du:


Smid det afsmeltede fedt fra en portion stegt flæsk ud:
30 g


Fjern krølfedtet fra oksestegen, når den er stegt:
15 g


Byt halvdelen af kødet ud med grøntsager i en sammenkogt ret:
10 g


Skær fedtkanten af koteletten, når den er stegt:
10 g


Pil skindet af det stegte kyllingelår:
10 g


Byt det fede hakkede oksekød (10-20 pct. fedt) ud med magert
hakket oksekød i gryderetter:
8 g


Spis en frikadelle mindre:
7 g


Fiks farsen op med en tredjedel revne grøntsager:
6 g


Brug mager leverpostej:
5 g


Brug tynde skiver fedtfattige pålægspølser (under 5 pct. fedt):
4 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: