Udstyr til de entusiastiske

Du kan fint begynde med dit almindelige rulleskøjte-gear. Bliver du så helt fyr og flamme, stiger behovet for specialudstyr uden tvivl. Det helt rigtige rulle-hockeygear er meget lig udstyret til ishockey og tjener til at afbøde sammenstød med spillere og bander og knubs ved styrt og slag.

9. juli 2015 af I FORM-redaktionen

Hockeyskøjter er mere robuste end almindelige inlinere. Støvlen er stærkere omkring anklen, og støvlens vinkel er en anelse foroverbøjet. Det gør, at spilleren automatisk går lidt ned i knæ. Der er fire hjul under skøjten i en såkaldt high-low-position med mindre hjul forrest og større hjul bagest. Den specielle opsætning med mindre hjul øger accelerationen og forbedrer evnen til at dreje.

Knæ- og skinnebensbeskytter er samlet i ét for at tage bedst muligt mod slag fra mod- og medspilleres stave - og beskytter specielt knæet ved styrt. Desuden er den lille, hårde plasticbold i sig selv en hård nyser at komme i kontakt med, hvis den sendes af sted med god fart.

Underarms- og albuebeskytter er også samlet i ét stykke. En plastic-skinne beskytter underarmen, mens en skål lægger sig om albuen.

Handskerne er modsat inline-hånd-beskyttere store som ishockeyhandsker. På oversiden ligger en pude i et kraftigt materiale, som forhindrer håndleddet i at bukke bagover i et fald.

Staven kan være i træ eller letmetal, og hovedet af hård plast, glasfiber eller fiberforstærket træ. Rulle-hockey-stave har ekstra solide hoveder, så de kan tåle slitagen fra asfalten. Og på de bedre stave er hovedet udskifteligt, hvilket der kan være god økonomi i, hvis man spiller rigtig meget.

Hjelme bruges hovedsageligt af de spillere, der satser på et mere aggressivt og professionelt spil. Men vil man være på den sikre side, kan en almindelig cykelhjelm være en god forsikring. Den tager slaget, hvis uheldet er ude, og man ramler hårdt sammen med en eller rammes af en stav.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: