© iStock

Her er det rigtige vinterløbetøj

Rigtigt løbetøj er vigtig i den kolde tid. Løbetøjet skal holde dig tør og varm, så løbeturen bliver en god oplevelse, også selvom det er koldt og klamt.

15. september 2010 af I FORM

Kroppen

Det vigtigste er at holde kroppen tør og varm. Derfor skal du have løbetøj, der er elastisk og svedtransporterende, som fx polyester. Brug aldrig bomuld, da det holder på sveden og gør dig kold.

Ovenpå kan du have en lidt kraftigere og løsere trøje på. Stadig gerne i svedtransporterende materiale. Trøjen skal kunne holde dig varm og tør. En rund hals er god til at holde på varmen.
Flade sømme er vigtigt, så tøjet ikke generer under løbeturen.

Yderst skal varmen kunne slippe ud, uden at regn og vind kommer ind. En løbejakke i nylon eller mikrofiber er perfekt til formålet.

Benene

Løbetøjet på benene skal også være svedtransporterende. Det bedste er igen at bruge to lag. Et der effektivt transporterer sveden væk og et ydre vindtæt lag.

Sådan vælger du det rigtige par vinter-løbetights

Hoved og hænder

En hue eller pandebånd er et must i den kolde tid. På hænderne er det bedst med et par tynde handsker i kunstmateriale. Det er normalt nok – også på kolde dage.

Fødderne

Køb evt. et par sko, hvor der er plads til en kraftig løbesok uden at skoen klemmer. En svedtransporterende sok er god at have inderst.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: