Skal du have et kærligt spark for at få rørt dig? Så put musik i ørerne! Men hvad er det nu lige, at et par gode trådløse høretelefoner skal kunne? Vi har testet forskellige høretelefoner og fundet et par in-ear, over-ear og høretelefoner med krog, som er bedst i test.
I FORM TESTER TRÅDLØSE HØRETELEFONER In-ear eller on-ear hovedtelefoner? Vi har testet os gennem en masse forskellige høretelefoner og fundet de bedste i test.
Når du skal købe nye trådløse høretelefoner, er der flere kriterier, du skal holde skarpt øje med.
Først skal du gøre op med dig selv, hvad det er, du skal bruge høretelefonerne til. Er det til løb, styrketræning eller på cykelturen? Se derefter på pasformen og lyden. Et par trådløse høretelefoner skal nemlig forkæle øregangene med god lyd og sidde så godt, at du næsten ikke bemærker, at du har dem på, imens du fx træner.
Men hvilke gør så det? Få svaret her i I FORMs store test af trådløse høretelefoner.
I FORM tester løbende forskellige trådløse høretelefoner og vurderer hvilke høretelefoner, der er bedst i test. Høretelefoner bliver bedømt ud fra pasform, lyd, funktion og navigation i testen.
Lyd, pasform, styring og batteri. Der er mange ting, der skal spille sammen, når man skal finde det perfekte headset. Aktiv Træning (som er fusioneret med I FORM) har testet 11 par, der er skabt til træning med høj puls og høj volumen.
Aktiv Træning har testet disse in-ear høretelefoner i 2023:
Bose QC Earbuds II
Pris: 2.149 kr. Batteri: 6 timer (+ 18 timer i etuiet). Vægt: 6,24 g
Hvis man kun skal vurdere lyden og active noise cancelling-funktionen, vil Boses earbuds få topkarakter. De to ting er nemlig helt sublime. Lyden er god, dyb og skarp, og ANC lukker stort set al støj ude – selv forstyrrende kontorsnak. Når vi alligevel ikke giver høretelefonerne topkarakter, skyldes det primært to ting. Styringen på siden er nemlig utrolig fintfølende og svær at bruge – især når man løber. Her kommer man fx nemt til at skifte nummer, når man bare vil pause musikken.
Derudover oplever vi ofte problemer med, at de ikke kobler sig på telefonen automatisk, eller at de går i baglås, så man skal bruge etuiet til at genstarte dem. Til gengæld sidder de godt i ørerne – også til løb, selvom de er lidt til den store side.
Creative Sensemore Air
Pris: 749 kr. Batteri: 10 timer (+ 25 timer i etuiet). Vægt: 5,2 g
Sensemore er det mindste og letteste in ear-headset, Creative har lavet. Alligevel er lyden skarp og med masser af dybde, og du kan sagtens løbe en tur, uden at musikken bliver overdøvet af omgivelserne. Høretelefonernes hovedattraktion er Creatives nye Sensemore-teknologi, som forstærker alle lyde omkring dig. Det virker næsten som et høreapparat og er ikke en feature, vi har savnet.
Energien burde være brugt på en bedre aktiv støjreduktion, for den halter desværre lidt. Styringen er til gengæld god og foregår via soft touch på siden. Og som en bonus kan du bruge appen til at indstille, hvad der skal ske, når du trykker. Desværre skal man som minimum trykke to gange for fx at starte eller stoppe musikken. Ét tryk havde været bedre.
Sony LinkBuds S
Pris: 1.400 kr. Batteri: 9 timer (+ 14 timer i etuiet). Vægt: 4,8 g
Sony har lavet markedets mindste og letteste høretelefoner med aktiv støjreduktion. Og selvom vægten er lav, er lyden stadig i top. Selv bassen er faktisk godkendt. Den aktive støjreduktion kan ikke konkurrere med et par store hørebøffer, men sammen med musik lukker de det meste støj ude. Derudover er de gode til at fjerne vindstøj, så du kan lytte til podcasts på din løbetur.
LinkBuds S har desuden adaptive sound control, hvilket betyder, at de automatisk tilpasser sig støjen fra dine omgivelser, så du hele tiden får den bedste lyd. Pasformen er i top, og selvom touchstyringen er meget sensitiv, fungerer det faktisk godt. Dog kommer man nemt til at skifte musik, bare man strejfer headsettet med sine fingre.
Samsung Galaxy Buds2 Pro
Pris: 1.800 kr. Batteri: 8 timer (+ 18 timer i etuiet). Vægt: 5,5 g
Med Galaxy Buds2 Pro har Samsung lavet et superlækkert headset. Lyden er dyb og skarp, og de to enheder spiller godt sammen, så du får et imponerende lydbillede med masser af detaljer. Derfor er det også ærgerligt, at Samsung ikke har gjort dem kompatible med iPhones, men sådan er det.
I forhold til forgængeren er Buds2 Pro blevet 15 procent mindre. De små enheder ligger godt og sikkert i øret, og med en vægt på kun 5,5 gram glemmer man nemt, at man har dem i. Den aktive støjreduktion dæmper støj udmærket med musik til, men den kunne godt være bedre til stemmer. Touchkontrollen fungerer rigtig godt. Du behøver kun at røre headsettet forholdsvis let for at styre musikken, og så virker det også med handsker på.
Huawei Freebuds Pro 2
Pris: 1.399 kr. Batteri: 6,5 timer (+ 30 timer i etuiet). Vægt: 6,1 g
Med FreeBuds Pro 2 er Huawei gået sammen med den franske højttalerproducent Devialet. Det har resulteret i en kraftigere bas, en detaljeret diskant og en virkelig skarp lyd. Samtidig er den aktive støjreduktion, ANC, bedre, end den var hos forgængeren, selvom den stadig ikke imponerer. Der er fire grader af ANC, men selv på den højeste indstilling kan man høre omgivelserne.
Til gengæld fungerer betjeningen rigtig godt. Der er ‘usynlige’ knapper på hver høretelefon, så du bare skal trykke stangen sammen med to fingre for at skifte nummer eller swipe på den for at justere lyden. Høretelefonerne sidder desuden godt i ørerne, selvom man godt kan få brug for at justere lidt på placeringen, når man sveder.
Yamaha TW-ES5A
Pris: 1.390 kr. Batteri: 9 timer (+ 25 timer i etuiet). Vægt: 7,9 g
Mens de fleste andre forsøger at lave deres høretelefoner små og anonyme, er Yamaha gået i den modsatte retning. Selvom TW-ES5A næsten ligner noget fra Star Trek, bliver designerne tilgivet, når man tænder for musikken. Lyden er virkelig imponerende. Faktisk lagde vi mærke til nuancer i musikken, vi ikke kunne høre i mange andre høretelefoner i denne test. TW-ES5A har små, fysiske knapper på siden, hvor man kan styre musikken. Det er nemt og fungerer godt.
Pasformen kunne til gengæld være bedre, og på trods af et bredt udvalg af ørepropper og finner er de svære at få til at sidde sikkert. Størrelsen gør også, at der er lidt meget vindstøj, og her savner vi en ANC-funktion, så man kan nyde den fantastiske lyd i fred og ro.
Sennheiser Sport True Wireless
Pris: 899 kr. Batteri: 9 timer (+ 18 timer i etuiet). Vægt: 6,8 g
Når det gælder god lyd, er Sennheiser ikke til at komme uden om. Det gælder også dette headset, som har en klar lyd – uanset om du lytter til musik eller podcast. Du kan styre musikken via soft touch-knapper på siden, som kun skal berøres let, hvis du fx vil skifte nummer. Det fungerer supergodt og er tæt på at være det bedste, vi har prøvet. Og på appen er det nemt at indstille, hvad der skal ske, når du trykker.
I stedet for ANC er høretelefonerne udstyret med adaptable acoustics, hvor man enten kan lukke omverdenen ude eller ind. Vi kan dårligt høre forskel, og så skal man bruge appen til at skifte mellem de to lydbilleder, ligesom du også skal skifte ørepropper for at få den bedste effekt. Det burde kunne gøres på høretelefonerne.
Jabra Elite 4 Active
Pris: 899 kr. Batteri: 7 timer (+ 21 timer i etuiet). Vægt: 5 g
Vi har før testet Jabra Elite 7 Active, som vi stadig er meget glade for. Denne gang valgte vi at prøve dens lillebror (eller lillesøster), Jabra Elite 4 Active. Forskellen er kortere batteritid, mere skrabet ANC, færre mikrofoner og mere begrænsede muligheder for at personliggøre høretelefonerne i appen.
Det er dog stadig et par glimrende høretelefoner med en virkelig god lyd og en helt suveræn pasform. Styringen foregår på siden med usynlige knapper, som du klikker en, to eller tre gange på for at styre musikken, og det fungerer virkelig godt. Selvom vi synes, at ANC-funktionen er bedre i Elite 7 Active, kan 4’eren stadig konkurrere med de fleste andre på markedet, så man kan nyde sin musik eller podcast i fred, når man træner.
TEST-VINDER: JBL Reflect Aero
Pris: 1.199 kr. Batteri: 8 timer (+ 16 timer i etuiet). Vægt: 6,5 g
Listen med ting, der skal være i orden hos det perfekte headset, er lang, men JBL Reflect Aero kan sætte hak ved det hele. Lyden er god og fyldig med masser af bas, og den indbyggede støjreduktion er langt over gennemsnittet. Langt det meste snak og støj bliver lukket ude, og så kan du stort set justere alt i den fantastiske app, som ovenikøbet er utrolig nem at bruge.
Musikken bliver styret med touch på siderne. Det fungerer rigtig godt, for der er tekstur på siden af høretelefonerne, så det er nemt at ramme rigtigt. Derudover kommer der et lille bip, når du trykker. Der er dog en lille forsinkelse, fra man trykker, til musikken stopper eller starter. Derfor skal man ikke være for hurtig, men det er en detalje i det store billede.
Miiego Miibuds Play
Pris: 999 kr. Batteri: 8 timer (+ 36 timer i etuiet). Vægt: 10 g
Miiego har altid haft stor fokus på god lyd og sikker pasform. Det gælder også for Miibuds Play. Lyden kunne godt være lidt dybere og med flere nuancer, for selvom den er skarp, er den også en smule flad. Her havde det været rart med en app, hvor man kunne give den lidt dybde. Den indbyggede støjreduktion er lidt svag.
Til gengæld er pasformen i top, og selvom 10 gram er i den høje ende for en høretelefon, føles de ikke tunge, og du kan slå kolbøtter, uden at de falder ud. Musikken bliver styret med touch på siden af hver earbud. Det fungerer fint, når man sidder stille derhjemme, men på løbeturen er de sværere at ramme. Det er dog langtfra de værste, vi har prøvet i touch-kategorien, så de er godkendt herfra.
Jaybird Vista 2
Pris: 1.499 kr. Batteri: 8 timer (+ 16 timer i etuiet). Vægt: 6,9 g
Vista 2 er Jaybirds svar på et sportsheadset. Og selvom det efterhånden har et par år på bagen, er det ikke helt til at komme uden om. Den aktive støjreduktion er udmærket, selvom man godt kan mærke, at teknologien har flyttet sig siden lanceringen. Headsettets store styrke er lyden. Den har en god dybde og fylde, uden at bassen overstyrer.
Betjeningen kræver lidt tilvænning, og vi blev aldrig gode venner med den. Den foregår via hurtige, langsomme og dobbelte tryk på de touchfølsomme sider, og de reagerer lidt langsomt på input. Jaybirds medfølgende app er til gengæld fremragende. Nem at bruge og med rig mulighed for at justere lydbilledet, ændre på betjeningen og finde både propper og kasse, hvis de skulle blive væk.
Klik på "Download PDF her" og se hele testen:
Inden du køber: 4 ting, du skal holde øje med
PASFORM
Langt de fleste in ear-høretelefoner har en god pasform og kommer med ørepropper i forskellige størrelser. Hvis du ikke føler dig tryg ved dem, kan du vælge de klassiske earbuds, som hænger i øret – ligesom AirPods.
BATTERI
Hvis du skal løbe langt, skal høretelefonerne kunne holde strøm længe. Ellers er batteriet mindre vigtigt, og kapaciteten kommer også med en pris, for jo længere det kan holde, jo større er headsettet som regel også.
ANC
ANC står for active noise cancelling. Det er en funktion, hvor høretelefonerne skaber en modlyd til dine omgivelser, så du kun hører din musik og kan træne eller arbejde uforstyrret. Det virker dog ikke lige godt hos alle producenter og er en feature, som både koster penge og batteri.
STYRING
De fleste in ear-headset kan styres på siden. Nogle har små knapper, mens andre har touch. Det sidste er sværere at bruge, når man løber, og der er forskel på, hvor godt det virker, så prøv dem, inden du køber.
2
Test af in-ear høretelefoner - 2022
I FORM har testet disse høretelefoner i 2022: Vi har testet 9 forskellige høretelefoner i 2022. I testen kan du læse om fordele og ulemper ved de specifikke par. Derudover giver vi hovedtelefonerne stjerner, hvor det er muligt at få op til 6 stjerner i testen. Ud fra det finder vi en testvinder i hver kategori.
Længere nede på siden kan du desuden se vores test af høretelefoner fra 2018, 2019 og 2020. Du kan hente de forskellige tests som PDF.
Vægt: 5 g pr. stk. Batteritid: 5 timer. Pris: 1.199 kr. Kategori: in-ear.
Samsung har lavet et par ultralette propper, der i et snuptag kan fiskes ud af etuiet og sættes i ørerne. Diskrete lyde indikerer, at der er hul igennem, og med et tryk på en af propperne flyder musikken. Designet er feminint og diskret – man bemærker knap nok propperne.
Bag det pæne ydre gemmer sig en række lydfunktioner, som vil begejstre selv de mest kræsne ører. Equalizeren indstilles nemt i den tilhørende app, så du kan skifte imellem forstærket bas under spinning og bløde toner til yoga. Propperne betjenes med et, to eller tre tryk – dine fingre lærer det hurtigt, så du kan koncentrere dig om træningen.
Øredutterne findes i tre størrelser, så dine nye træningsbuddies kan sidde lige i skabet under selv intensiv træning. Ærgerligt, at batteritiden kun er på 5 timer.
TEST-VINDER: Jabra - Elite 7 Active
Vægt: 5,5 g pr. stk. Batteritid: Op til 30 timer. Pris: 1.399 kr. Kategori: in-ear.
Well, hello gorgeous! Overfladen på de mintgrønne banditter fra Jabra føles lækker, og det lille etui er nemt at arbejde med. Propperne sidder hurtigt i øret og forkæler dig med virkelig behagelig, blød lyd, som du via funktionen “MySound” kan justere. Den smarte funktion foretager simpelthen en høretest, der sikrer dig den optimale lyd i begge ører. Om det virker? Ja! Lyden er uforlignelig.
Pasformen er rar, og propperne føles bløde i ørerne. Desværre har de det med at ryge ud af øret, når vi virkelig giver den gas, men på løbeturen, og når vi træner med moderat intensitet, bliver de heldigvis siddende, hvor de skal.
Du pauser og skifter legende let imellem musiknumre på den diskrete trykknap, og holder du knapperne inde, kan du skrue op og ned – dejligt nemt!
En klassisk lille sag fra JBL, der er kendt for god lyd og pasform under sport. Designet er også meget typisk for brandet: lækkert, men enkelt og med såkaldte powerfins-ørespidser, der skal sikre, at de sidder sikkert under alle slags aktiviteter. Vi har testet dem til alt fra burpees til løb, og de bliver, præcis hvor de skal. Stort plus!
Det er både nemt og hurtigt at tilslutte høretelefonerne til din telefon via Bluetooth, og du manøvrerer frem og tilbage med et, to eller tre tryk på propperne – fantastisk med teknik, der er nem at betjene. Leger du med indstillingerne i appen, kan du justere lyden til at være alt fra jazzet til clubbing-inspireret.
Vi har dog svært ved at høre den store forskel, og lyden er desværre lidt hul, uanset hvilken indstilling du vælger.
3
Test af in-ear høretelefoner med krog - 2022
Sony - WF-SP800N
Vægt: 9,8 g pr. stk. Batteritid: op til 26 timer. Pris: 2.000 kr. Kategori: in-ear med krog.
Designet på modellen fra Sony er afdæmpet, men knap så diskret, fordi propperne stikker synligt ud fra øret. På propperne sidder et lille touch-panel, hvorpå du med lette tryk kan tage imod opkald og styre musikken, mens volumen kun kan justeres fra telefonen. Høretelefonerne bryster sig af at have ANC (aktiv støjreduktion), men den funktion er vi knap så imponerede over.
Lydkvaliteten skal dog fremhæves! Sony benytter sig af 360 Reality Audio, såkaldt audioobjektteknologi, der gengiver lyden, præcis som kunstneren har tænkt den. Det fornemmes tydeligt, og du kan godt glæde dig til at få et kæmpe energiboost, når du fyrer op for ”Extra bass”-funktionen. På den måde er de geniale til træning med power, men desværre falder de relativt let ud, når du træner med høj intensitet.
TEST-VINDER: Miiego - Miibuds Action II
Vægt: 8 g pr. stk. Batteritid: op til 90 timer. Pris: 899 kr. Kategori: in-ear med krog.
Er du på udkig efter et par høretelefoner, der bare fungerer – uden så meget pjat? Så er Miibuds fra danske Miiego svaret! Det går legende let at forbinde dem til telefonen, og efter et øjeblik strømmer musikken ud. Skønt! Designet er uden dikkedarer – nogle ville måske sige kedeligt – og domineret af de store ørekroge. Selve øredutterne er lavet i memoryfoam, som føles utroligt behageligt, og propperne går lidt ud fra øret og betjenes via en knap.
Uanset om du løber, hopper eller står på hovedet, skal du ikke bekymre dig om at tabe dem, for de sidder upåklageligt hele vejen rundt. En løbetur i silende regn eller sved udfordrer heller ikke høretelefonerne.
Batteritiden på hele 90 timer er helt i særklasse, og lyden er overraskende god og krystalklar. Det bedste af det hele? At prisen er den laveste blandt alle de testede modeller. Vi er solgt!
Philips - A7306 Sports True Wireless
Vægt: 10 g pr. stk. Batteritid: 24 timer. Pris: 1.499 kr Kategori: in-ear med krog..
De fine fætre fra Philips er ikke bare et par høretelefoner med krog – de kan “bygges om” og tilpasses efter træningsform og intensitet. Krogene kan tages af og erstattes af modeller i en anden farve, en lille in-ear-krog eller helt udelades. Sikke en frihed!
Modellen byder også på andre cool features. Træner du med pulsur, kan du få oplyst din puls i øret, og løber du på gaden, kan du med et enkelt tryk høre trafikken. Er du til svømmeture, klarer de en dybde på én meter i op til 30 minutter. Etuiet kan endda rengøre propperne med UV-lys, der fjerner op til 99 procent af bakterierne.
Vi kan ikke sætte en finger på lyden, som er overraskende intens. Vi er til gengæld ikke så pjattede med appen, som har det med at miste forbindelsen til propperne.
4
Test af over-ear høretelefoner - 2022
Sennheiser - Momentum 3 Wireless
Vægt: 305 g. Batteritid: op til 17 timer. Pris: 3.028 kr. Kategori: over-ear.
Det første, der møder os, er et lille, rundt etui. Inde i det gemmer sig et par høretelefoner, der er helt krøllet sammen, men som med et enkelt tvist folder sig ud. Smart og lækkert design! Både puderne og bøjlen er beklædt med læder, og stangen er i metal. Til trods for læderet på bøjlen føles den lidt hård mod hovedet.
Og nu til lyden: Den er sublim! Bassen er sprød og justeres nemt i den medfølgende app. Med funktionen “Transparent hearing” kan du lytte til musik og samtidig høre, hvad din træningsmakker siger – det er virkelig smart. En anden favoritfunktion er den automatiske pause/play. Med den slået til, pauser musikken automatisk, når du tager høretelefonerne af. Også funktionen “Multipoint”, som lader dig forbinde op til to enheder til høretelefonerne samtidig, tager kegler.
TEST-VINDER: Bose - QuietComfort 45
Vægt: 240 g. Batteritid: op til 24 timer. Pris: 2.699 kr. Kategori: over-ear.
Bose har lavet et par fleksible høretelefoner med et lækkert, enkelt og diskret design. Plastikken har en lækker overflade, og bøjlen er velpolstret. Kunstlæderpuderne på ørerne er bløde som skumfiduser – vi glemmer næsten, at vi har dem på. Desværre minder den ellers lette hovedbøjle os om det, for efter lidt tid begynder den at gnave en smule.
Knapperne, der styrer musik og opkald, er nemme at betjene, og brugervenligheden er i det hele taget i top. Lyden kan vi heller ikke klage over: Delikat klang danser om kap med dyb bas – det er en fryd for øregangene. Du kan desuden glæde dig til fortrinlig støjreduktion, der dæmper alt omkring dig. Det er især rart, hvis du påtænker at bruge dem i fitnesscenteret og gerne vil slippe for at blive forstyrret af lydene fra dem, der træner omkring dig
Bang & Olufsen - Beoplay H95
Vægt: 323 g. Batteritid: op til 50 timer. Pris: 6799 kr. Kategori: over-ear.
Klar til en oplevelse, der forkæler både øjne og øregange? Modellen fra B&O emmer af kvalitet hele vejen rundt. Puderne er beklædt med blødt lammeskindslæder og fæstnet på et stel i blankpoleret aluminium – lækkert og meget robust.
Lyden er et kapitel for sig. Glæd dig til dyb bas, behagelige mellemtoner, krystalklar diskant og ANC (aktiv støjreduktion) i en klasse, der måler sig med de allerbedste. Hvis ikke dine hænder er alt for svedige, betjener du let høretelefonerne ved at swipe eller rotere på ørehjulet, og forbindelsen til din telefon sker hurtigt.
Høretelefonerne er store, men ikke for store til at træne med, og læderet bliver ikke for varmt om ørerne. De fungerer fint til småløb og træning med moderat intensitet, men du spring vejrmøllerne over.
Klik på "Download PDF her" og se hele testen fra 2022.
5
Test af høretelefoner - 2020
I FORM har testet disse in-ear høretelefoner i 2020
Huawei – Free Buds 3
Vægt: 4,5 g pr. stk. Batteritid: 20 timer. Pris: 1.399 kr. Kategori: in-ear.
De er små, lette og lækre at røre ved. Propperne føles behagelige i øret – uden brug af gummidutter, hvilket giver mulighed for at teste dem før køb. De sidder godt fast: Ikke på et eneste tidspunkt er de faldet ud under træning.
Bluetooth-forbindelsen til telefonen fungerer upåklageligt. Den forbinder prompte, så snart du sætter propperne i ørerne. Høretelefonerne kommer med en app, hvor du kan indstille touch-funktionerne på højre og venstre prop.
Du kan dog hverken besvare opkald eller justere lyden på dem. Appen fungerer desuden udelukkende til Android, så har du en Apple-enhed, får du ikke det fulde udbytte.
De bryster sig af at have aktiv støjreduktion, men lyden i lokalet kan sagtens høres, selvom den er slået til. Lydkvaliteten er fair, uden at blæse os bagover. Alt i alt egner de sig fint til fitness eller løb, men vi savner lidt flere funktioner.
TEST-VINDER: Jabra – Elite Active 75t
Vægt: 5,5 g pr. stk. Batteritid: 28 timer. Pris: 1.699 kr. Kategori: in-ear.
TESTVINDER Disse in-ear høretelefoner fra Jabra har den perfekte pasform, lyd og virkelig smarte detaljer.
Pasformen er det første, der skal nævnes, for den er knageme god! Den matte overflade og selve udformningen af propperne får dem til at sidde godt fast i ørerne.
Jabras ophav er audiogiganten GN, og det kan høres. Lyden er ren og blød, og bassen er afbalanceret.
Har du brug for justeringer, kan du indstille equalizeren i appen. Jabra har indbygget en smart teknologi, der kan skrue ned for udefrakommende støj. Det mærkes, når du løber, for støjen fra vinden er minimal, men du kan samtidig høre trafikken – dét er klogt!
Elite kan forbindes med Alexa, Siri eller Google Now. Det giver en funktion, der kan læse sms'er højt, ringe op og fortælle vejrudsigten.
Der er kun én knap på hver enhed, og via de to skal du betjene alle lyd- og musikfunktioner. Det kræver lidt tilvænning at bruge dem, for de er ret følsomme, men derefter bliver de uundværlige.
Bang og Olufsen – Beoplay E8 3rd Gen
Vægt: 5,8 g pr. stk. Batteritid: 35 timer. Pris: 2.750 kr. Kategori: in-ear.
Lydens by, Struer, har gjort det igen! Delikat diskant, fyldige mellemtoner og blød bas strømmer ud i ørerne – men vi får også lov at betale en høj pris for det!
Lad os se, hvilke lækre detaljer B&O ellers byder på. Opladeretuiet er beklædt med okselæder, der er hamrende lækkert at røre ved. Propperne er nemme at få op af etuiet og passer godt i ørerne uden at stikke ud. Brugervenligheden følger trop. På selve propperne kan du styre musik, aktivere digital assistent og modtage opkald. Det tager lidt tid at få systemet ind under huden, men så spiller det også.
Når vi sveder igennem til træningen, har propperne en tendens til at falde ud. Det går nok an indendørs, men på en skovbund er det træls. Retter vi på dem undervejs, kommer vi nemt til at ændre indstillinger. Så genovervej modellen, hvis du har ti tommelfingre. Hvis ikke er den en delikat luksusvare.
Brandet er kendt for at lave høretelefoner i fin kvalitet til en fin pris. Modellen her er ingen undtagelse. Propperne sidder godt i ørerne, og krogene føles rare. De holdes sammen med en snor, der minder om den, som børnehavebørn har i vanterne, så de ikke mister den ene.
Desværre går opkoblingen til Bluetooth ikke altid som smurt, men når først musikken spiller, er den let at styre på modulets tre knapper. Også bevægeligheden er i top. Du kan gå langt væk fra telefonen – op til 20-25 meter – uden forbindelsen ryger.
Det er imponerende, prisklassen taget i betragtning. De er tilmed vandtætte, og med den rækkevidde har du god frihed til at boltre dig i svømmebassinet.
Designet er lidt 80'er-agtigt med de grå-sorte farver og det orange logo. Men til den imponerende lave pris ser vi gerne igennem fingre med det lidt oldschool design og glæder os over pris og pasform.
TEST-VINDER: JBL – Endurance Peak
Vægt: 12,5 g pr. stk. Batteritid: 28 timer. Pris: 899 kr. Kategori: in-ear med krog.
TESTVINDER Du kan bevæge dig frit og meget aktivt med disse høretelefoner fra JBL.
De her høretelefoner sidder så godt fast, at du kan lave alverdens krumspring, uden at de generer eller falder ud. Krogen er fleksibel, og proppen ligeså. Enheden stikker lidt ud fra hovedet, men til gengæld er fladen på den så stor, at du nemt kan betjene den under træning.
Der er tænkt over brugervenligheden hele vejen igennem. Med fingeren tapper du henholdsvis en, to eller tre gange for enten at afspille næste sang eller at skrue op eller ned for lyden. I starten driller det lidt, men så vænner du dig til det. Høretelefonerne tåler vand, og de slukker og tænder automatisk, når du tager dem på og af.
Når vi taler lyd, er den god og ren. Bassen trænger godt igennem, men nogle gange er den så dyb, at øreproppens placering lige skal justeres, så det ikke bliver for intenst i øregangen. Desuden giver fem minutter i opladeren en hel times spilletid, og det er yderst praktisk.
Sandberg – Waterproof Bluetooth Earphones
Vægt: 10 g pr. stk. Batteritid: 8 timer. Pris: 399 kr. Kategori: in-ear med krog.
De er prisvenlige og så velsiddende, at du knap mærker, du har dem på. Enheden er med sine tre knapper virkelig nem at betjene.
Du kan styre volumen, slukke, tænde, spole frem og tilbage i numre og endda ringe op til de seneste på opkaldslisten.
Der er snor mellem propperne, og den hopper lidt, når du træner på land, men er til gengæld en tryg foranstaltning til vandsport, som høretelefonerne slår sig op på at være gode til. Med snoren slipper du for at frygte, at den ene øreprop går til bunds. Det ville dog have været fedt med en Bluetooth-forbindelse, der rakte mere end 15 meter, når de skal bruges i bassinet.
Lyden er forbavsende lækker, prisen taget i betragtning. Du får glæde af både de lyse og dybe toner, og bassens dybe frekvens trænger udmærket igennem. Er du på udkig efter et par pæne, diskrete høretelefoner med krog til en budgetvenlig pris, er de et godt bud.
Her er modellen til det mest fintfølende øre. Lydkvaliteten er i absolut topklasse! Musikken har den reneste klang, og bassen buldrer afsted.
Modellen har hele fire mikrofoner, der opfanger støjen omkring dig, og du bestemmer selv, hvor meget der skal trænge igennem. Vil du høre fuglene, skruer du op. Vil du være fri for de andres prusten i fitnesscenteret, skruer du ned.
Den indbyggede stemmeassistent skal også fremhæves. Med den kan du bl.a. kontrollere musikken med stemmen. Det er så smart, at du fristes til at surfe mellem numrene. Komforten er god, da bøjlen er polstret med blødt skum.
Under høj aktivitet kunne den godt sidde bedre fast, men bruger du dem til styrketræning eller en roligt løb, er de med dig hele vejen. Du får dog også lov at betale testens højeste pris, men det skyldes nok, at brandet i årevis har ligget i top inden for lydkvalitet og støjreduktion.
TEST-VINDER: Miiego – Boom ANC
TEST-VINDER: Miiego – Boom ANC
Vægt: 287 g. Batteritid: 36 timer. Pris: 1.799 kr. Kategori: over-ear.
TESTVINDER Disse høretelefoner fra Miiego er eminente. Der er kun positive ting at sige om dem!
Bedre støjreduktion er svær at opdrive. ANC står for Active Noise Cancelling, og denne her er kompromisløs. Al støj omkring dig forsvinder, så musikkens sprøde toner kan flyde frit.
Lyden er gennemført lækker og indkapslet, når ANC er tændt. Slår du støjreduktionen fra, opleves lyden mindre ren, men stadig med fine mellemtoner og bas.
Modellen er designet til træning. Du tænder, slukker, betjener volumen og skifter nummer med knapperne på siden, hvilket er nemt selv i en spurt.
Der følger ekstra ørepuder med, så du kan vælge mellem imiteret læder eller polyester. Begge ørepuder nærmest suger sig blødt fast til ørerne og er superkomfortable.
Selv under intens cardiotræning bliver de forbavsende nok siddende, hvor de skal. En sidste lækker feature er, at du kan gå hele 15 meter væk uden at miste Bluetooth-forbindelsen til telefonen.
Sennheiser – HD 350BT
Vægt: 238 g. Batteritid: 30 timer. Pris: 730 kr. Kategori: over-ear.
Denne kandidat slår sig op på at have god lyd til en fair pris. Og det er ikke helt skudt ved siden af, for du får en fin lytteoplevelse, uden at den er i topklasse. Du kan desuden finjustere lyden i en tilhørende app. Støjreduktion er der dog ingen af.
Hørebøffernes design er ret plastikagtigt, men forbavsende nok høres ingen plastiklyde. Til gengæld skal du trækkes med en bøjle, der gnaver lidt, og et par ørepuder, der presser ind på ørerne og har en tendens til at blive for varme i længden. De bliver dog siddende.
Brugervenligheden er godkendt. Vi har lidt udfordringer med at forbinde høretelefonerne med en iPhone. Det går bedre med en Android.
Forbindelsen til telefonen er så god, at du kan gå 20 meter væk uden knitrelyde. Når du først får rutinen ind under huden, er det nemt at skifte numre, justere volumen eller aktivere Google-assistent ved hjælp af knapperne.
Klik på "Download PDF her" og se hele testen fra 2020.
I FORM har testet disse 9 trådløse høretelefoner i 2018:
Læs også vores trådløse høretelefoner test fra 2018. Vi har testet i tre kategorier: in-ear høretelefoner, in-ear høretelefoner med ledning eller krog og on-ear høretelefoner.
In-ear høretelefoner:
BOSE høretelefoner – SoundSport Free
Sony høretelefoner – WF-SP700N
Jabra høretelefoner – Elite Active 65t
In-ear høretelefoner med ledning eller krog:
Sennheiser høretelefoner med ledning – CX Sport
Libratone høretelefoner med ledning – Track+
JBL *høretelefoner med ledning og krog – Endurance
On-ear hovedtelefoner:
B&O Play hovedtelefoner – Beoplay H4
Miiego hovedtelefoner – Boom by Miiego
Monster hovedtelefoner – iSport Freedom On-Ear Bluetooth Sport Headphone
Hvilke trådløse høretelefoner er bedst i test i de forskellige kategorier i 2018? Klik på "Download PDF her" og se hele testen.
De optimale trådløse høretelefoner afhænger af, hvilken træning de skal bruges til. Derfor tester vi tre typer trådløse høretelefoner: in-ear høretelefoner, in-ear høretelefoner med ledning eller krog og on-ear høretelefoner.
IN-EAR HØRETELEFONER: De små høretelefoner, der stikkes ind i øret, vejer meget lidt og er nemme at få til at sidde. Typisk fungerer de med Bluetooth-forbindelse til din telefon. Sørg for at få dem i den rette størrelse, så de hverken falder ud eller generer dig, mens du træner.
HØRETELEFONER MED KROG: Denne type høretelefoner sidder også inde i øret, men hænger fast med en krog. De passer derfor godt til motionsformer med meget bevægelse. Går du med briller, skal du være opmærksom på, om krogen karambolerer med brillestellet.
OVER-EAR HOVEDTELEFONER: Denne slags sidder uden på øret og kaldes også “hørebøffer”. De omslutter øret og isolerer effektivt imod lyd fra omverdenen. Komforten er høj, og lyden god, men de er tungere end de andre typer.