Annonce

Tjekliste: Sådan finder du de perfekte høretelefoner til din træning

Det er bevist, at god musik holder motivationen oppe, når du træner. Men hvad er det lige, du skal kigge efter, når du skal finde de bedste høretelefoner til løbeturen eller romaskinen? Vi har samlet en tjekliste her.

Når du har din yndlingsmusik i ørene, giver det dig ekstra energi til at løbe lidt hurtigere i skoven eller tage de 10 ekstra burpees til træning. Musik kan nemlig booste din ydeevne eller være en redning på de dage, hvor benene bare er lidt tungere.

En undersøgelse viser, at du rent faktisk kan forbedre din træningspræstation med hele 15 procent, når du lytter til musik, mens du træner. Det er særligt popmusik og musik i højt tempo, der sætte gang i løbebenene eller spinningcyklen.

Men hvilke høretelefoner er bedst, når du skal høre god musik til din træning? Vi har samlet fem vigtige tjekpunkter, du skal kigge efter.

1. Lyd

Det er bare bedst at høre ’Don’t stop me now’ helt skarpt i ørene, når du skal have ekstra energi til løbeturen. God lyd er derfor altafgørende, når du skal finde de perfekte høretelefoner til træning. Lyd og kvalitet hænger ofte sammen, men du kan finde høretelefoner med god lyd til en god pris. Gå efter høretelefoner, hvor støjen bliver holdt ude, og lyt efter, om lyden er ren og har en god bas. Så er du godt på vej!

2. Design

Når det gælder høretelefoner til din træning, kommer du oftest længst med et par in-ear. De er nemlig lette, ikke for varme, og er de i god kvalitet, er de nemme at få til at sidde godt. Du kan også få høretelefoner med krog og over-ear. Høretelefoner med krog er gode til meget bevægelse, men går du med briller eller solbriller, kan det karambolere med stellet. Over-ear dækker hele øret. Både lyden og komforten er god, men de kan være tunge og varme til træning.

3. Komfort

Det er vigtigt, at du finder et par høretelefoner, som passer dig og dine øre, så de ikke begynder at irritere dig eller ryge ud på farten. Gå efter høretelefoner med silikonepropper i forskellige størrelser. Så er du sikker på at finde en størrelse, der sidder godt fast, også når du løber i terræn eller dyrker HIIT. Du skal selvfølgelig også huske at kigge på, om pasformen passer til det, du skal bruge høretelefonerne til. Skal du kunne have din cykelhjem eller hue over? Og skal de være vandtætte?

4. Trådløs

Gå efter trådløse høretelefoner, hvis du skal bruge dem til træning. Det giver mere frihed, du kan bruge både en smarthpone og dit løbeur, og du slipper for at døje med ledninger, der skal nå fra øret og ned til din telefonen. Mange nye smartphones kommer desuden med et nyt eller ingen stik, hvor du slet ikke kan bruge ledninger. Husk at kigge efter, hvor lang batteritid og opladningstid, de trådløse høretelefoner har, så du er sikker på, at de også kan anvendes på den lange cykeltur eller løbetur.

5. Noise cancellation

Noise cancellation virker måske ikke nødvendigt, når du træner med høj musik eller løber i skoven. Men det kan rent faktisk gøre en stor forskel, når du er i et fitnesscenter, eller du løber eller cykler i skoven, hvor vinden hurtigt kan gå i lyden. Med noise cancellation kan du filtrere bestemte lyde fra, så du kun hører din musik, og du kan indstille den, så den filtrerer vind fra, men ikke trafiklyde, når du løber i byen. På denne måde behøver du ikke skrue nær så højt op for musikken og dermed belaster du ikke dine ører.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background