Tips til træningen

9. juli 2015 af I FORM-redaktionen

For kvinder omfatter aerobic-udrustningen en god sports-bh, der giver støtte.

Og skoene må der ikke spares på. Det skal være specielle aerobicsko, der både støtter og giver god affjedring. Nærmere vejledning kan du få i sportsbutikkerne, men giv dig god tid, når du vælger. Gode sko kan spare dig for mange skader.

LÆS OGSÅ: Test af træningssko – sådan vælger du det rigtige par

Det kan være lidt svært at finde rundt i hele aerobic-junglen. Vil du have fastere former eller bedre kondition? Lære hippe dansetrin eller hamrer løs på en boksebold? Du kan få opfyldt alle ønsker.

Tilbuddene fra center til center varierer. Generelt vil det koste omkring 300 kroner om måneden at gå til aerobic. Det billigste er at indgå aftale for en længere periode, fx et helt år, men det kræver, at du ved, det er noget for dig.

Mange steder får du en gratis prøvetime. Tit er det også muligt at købe et klippekort. En god idé, hvis du ikke kan træne stabilt.

De fleste discipliner findes i flere sværhedsgrader. Lad ikke din forfængelighed melde dig til et hold for øvede, hvis du kun er begynder. Du risikerer blot at løbe ind i en skade. Og du får temmelig sikkert ikke lige så meget ud af timen, som hvis du vælger en time med en sværhedsgrad og et tempo, der passer til dit sande niveau. Vær realistisk - og spring så bare ud i det!

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: