Hvor avanceret skal dit GPS-ur være?

Før du investerer i et GPS-ur er det en god idé at kende dine behov. Få overblik over urets funktioner og en tjekliste til det rette ur for dig.

26. marts 2013 af I FORM-redaktionen

I  testen af GPS-urene har vi delt urene op efter, om de er mindre avancerede eller avancerede. Her kan du se, hvad de to kategorier – groft sagt – dækker over.

Mindre avancerede
Hvis du gerne vil have oplysninger om bl.a. distance, tid, hastighed og pulsmåling samt flere træningsformer, kan de mindre avancerede GPS-ure være det rette valg for dig. Du skal ikke være ingeniør for at få det til at virke, men du er nok nødt til at læse manualen.

Avancerede
Hvis du er rigtig træningsnørd (fx triatlet) og tænder på at få meget brugerdefineret information om løb, cykling, svømning og andre træningsformer, skal du nok kigge efter de mere avancerede ure. 


Skal du have maksimal glæde af sådan et ur, skal du dog gide bruge lidt tid på det.

Du kan også få enkle GPS-ure med basale funktioner som distance, tid, hastighed, kalorieforbrænding og et par motiverende funktioner. Et eksempel på denne type er Garmin Forerunner 10 W.

LÆS OGSÅ: 5 måder, et aktivitetsur kan revolutionere din sundhed på

Tjekliste: Sådan vælger du det rette GPS-ur

  • Gør dig klart, om du kun vil løbetræne med dit ur, eller om du fx også vil have det med på cyklen eller ud at svømme. Der findes ure til begge behov. Du kan også få ure, der kan bruges indendørs i fitnesscentret, fx til at måle puls og kalorier.
  • Du kan få enkle ure, der er lette at betjene og giver dig de basale funktioner, eller du kan få ure, der nærmest kan tænke selv – men til gengæld kræver, at du læser manualen grundigt. Hvad passer bedst til dig?
  • De nyeste og mest enkle ure med indbygget GPS er ikke større, end at de kan bruges som hverdagsure. Der findes også fikse ure med separat GPS-enhed. Dem kan du gå efter, hvis det er vigtigt for dig, at du altid kan have dit ur på.
  • Mange GPS-ure har også pulsbælte og pulsfunktion. Det kan være rigtig fint, hvis du træner på et vist niveau og gerne vil styre din intensitet.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: