Snør løbeskoene rigtigt

Mange løbere snører ikke deres løbesko stramt nok, og så går hele ideen med dyre løbesko med super-støtte fuldstændig tabt. Læs her, hvordan du snører skoene rigtigt.

3. januar 2008 af I FORM-redaktionen

Mange løbere snører ikke deres løbesko stramt nok, og derved går de glip af den pronationsstøtte eller supinationsstøtte, som de har betalt for i dyre domme. Skoen kører simpelt hen rundt på foden i stedet for at støtte, hvor den skal.

Det er ikke ligegyldigt, hvilke løbesko du løber i. Derfor har vi her samlet alt det, du skal vide, inden du køber løbesko.

Lav en snørrelås

Ved hjælp af det øverste snørehul i løbeskoen kan du lave en snørelås, der holder skoen godt fast til foden. Snørelåsen er især god, hvis du har en høj vrist eller en meget smal fod.

Sådan gør du (følg med på billedet herunder)

Før snøren fra det næstsidste hul (1) gennem det bageste snørehul (2) på samme side - så du får en lille løkke. Det samme gør du på modsatte side. Træk nu højre snørebånd (3) gennem den venstre løkke (4) og omvendt. Stram snørebåndene, og bind så din normale knude og sløjfe - nu har du låst skoen fast til foden.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: