Løbesko til minimalistløberen

Klik dig igennem galleriet for at se hvad I FORMs testpanel synes om skoene til dig der ikke har behov for så meget stabilitet.

24. marts 2015 af I FORM-redaktionen

Den minimalistiske løbesko

Denne slags løbesko er til dig der vil have en lettere løbesko, og som ikke har særlig meget behov for stabilitet. Det kræver lidt tilvænning at løbe i minimalistsko, da det er en mere teknisk en af slagsen, fordi man styrker flere af fodens led og sener. Foden skal derfor selv arbejde mere.

Det er ikke ligegyldigt, hvilke løbesko du løber i. Derfor har vi her samlet alt det, du skal vide, inden du køber løbesko.

Vil du vide mere om skoene?

Download I FORMs guide og få:

  • Hele produktbeskrivelsen
  • Pris
  • Testpanelets vurdering af skoene
  • Se alle testvinderne
Hoka One One Huaka
Hoka One One Huaka

"På trods af, at skoen mere ligner et par MBT sko, blev jeg positivt overrasket. Selvom skoen ser tung ud, er den meget let og behagelig at løbe i. Sålens runde facon gør, at man lander på for- og mellemfoden og kommer frem i løbet. Jeg kan ikke forestille mig at skulle løbe intervaller i skoen, da jeg manglede at kunne mærke kontakten til underlaget."

Inov-8 F-Lite 195
Inov-8 F-Lite 195

"Det er første gang jeg har ømme lægge (og det er virkelig meget ømme lægge), når jeg løber. Det er helt sikkert en sko, man skal vænne sig til at løbe i. Jeg løber meget på forfoden i skoen, og syntes den er rigtig god til at tilpasse sig min fods naturlige bevægelser."

Merrell Bare Access Arc 4
Merrell Bare Access Arc 4

"Som en rigtig minimalistsko, kan man næsten ikke mærke at man har den på. Der er god ventilation i skoene, hvilket gør dem perfekte næsten til hele året, men det kunne godt gå hen at blive rigtig koldt at løbe i dem i minusgrader."

NB Fresh Foam Zante
NB Fresh Foam Zante

"Man får lyst til at løbe stærkt i denne sko! Eller det føles i hvert fald som om, man løber stærkt, uanset hvilket tempo man nu løber i, og det skyldes både, at skoen er utrolig let, men også skoens gode pasform."

Newton Gravity
Newton Gravity

"Jeg har aldrig løbet med en forfods-løbesko før. Startede med at gå rundt med skoen inde i huset – det er så ikke en sko, du kan bruge til andet end løb. Fantastisk fornemmelse at blive drevet frem, jeg løb automatisk med lettere og kortere skridt. Der er god plads til min brede forfod, hvilket er rigtig fint."

Salming Distance
Salming Distance

"Umiddelbart var min tanke, at skoens sål virkede ret hård, og jeg blev derfor overrasket, da jeg under mit løb kunne konstatere, at skoen faktisk har en helt fin stødabsorbering. Den faste og lidt kontante sko giver frihedsfølelse og løbeglæde."

Skechers Go RUN 4
Skechers Go RUN 4

"Skoen er enormt behagelig at have på. Sålen er lavet af super blødt gummi, som giver en behagelig og blød kontakt med underlaget. Tykkelsen på sålen er lidt tykkere end andre minimalistsko, hvilket giver en større komfort."

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: