Dit vigtigste udstyr

En af de fantastiske ting ved maratonløb er, at du kan bruge meget af det samme udstyr, som når du løber 5 og 10 km løb - det lange løb kræver kun et par ekstra investeringer.

3. januar 2010 af I FORM

Her er en liste over, hvad du har brug for


1. Et par ekstra løbesko

Under en løbetur bliver støddæmpningen i mellemsålen på dine sko trykket flad, så den mister sin evne til at afbøde de mange belastninger, og der går 2-3 dage, før den har rettet sig helt ud.

Derfor er det en god ide at skifte mellem to par sko, så du hele tiden løber med frisk stødabsorbering - på den måde undgår du at få skader i knæ, ryg og hofter.

Dine ekstra løbesko skal ikke være præcis de samme mærke som dine faste sko, da de gerne må belaste din krop en smule anderledes. Det sikrer, at du ikke belaster kroppen for ensidigt - en anden sikker vej til at undgå skader. Som hovedregel kan du gå ud fra, at alle sko, der koster 1.000 kroner eller mere, er gode sko.

2. Sports-bh med god støtte

Dine bryster bevæger sig op til 9 centimeter op og ned, når du løber, og det kan ødelægge bindevævet og med tiden gøre det slapt, så brysterne kommer til at hænge. En god sports-bh holder brysterne på plads, så du næsten intet mærker til dem, og den beskytter dig samtidig mod irriterende og ømme slidsår på brystvorterne. Se vores nyeste test af sports-bh'er.

3. Væskebælte

Når du løber i mere end en time, kan du få brug for væske og energi til at fylde depoterne op, da musklerne kun har plads til at lagre brændstof til 60 minutters fysisk aktivitet. Et godt væskebælte kan rumme en liter vand, en energibar eller –gel og din husnøgle, og køber du et bælte med elastik, er du sikker på, at det sidder godt fast. Pas på med at købe bæltet for stort, da det er meningen, det skal sidde stramt til, så det ikke hopper op og ned undervejs.

4. Vabelplaster, sportstape og vaseline

Slidmærker og vabler er ikke blot irriterende og fjerner fokus fra dit løb - de kan faktisk ødelægge dine fødder så meget, at du kan have svært ved at fortsætte. Får du let vabler på fødderne eller slidmærker under sportsbh’en eller i skridtet, kan du med fordel gardere dig med plaster, tape eller vaseline på udsatte steder.

LÆS OGSÅ: 6 ting, du skal holde øje med, når du køber løbejakke

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: