Udmattet kvinder holder sig på panden. Har lukkede øjne.
© iStock

Sådan undgår du at brænde ud, når du træner

Er du også typen, der halvvejs i din træning er lige ved at give op? Disse tips vil hjælpe dig, så du undgår at brænde ud, når du træner.

27. juli 2017 af Anja Bruneskjold

Det kan godt være vanskeligt både at have et arbejde, spise sundt OG samtidig få trænet det, du gerne vil - uden at brænde helt ud. Ser her, hvordan du kan få mere energi og på samme tid undgå at blive stresset.

1. Træn det, du kender til

Nogle gange kan det være svært med nye udfordringer. Og en ny form for træning eller en anden løberute, kan nemt slå dig ud af kurs. Hvis overskuddet er på sit laveste, kan det være en fordel at holde sig til den træning, som du i forvejen kender. Så skal du nemlig ikke fokusere på nye ting, og du undgår nemmere at brænde ud.

2. Slap af og meditér

Se om du kan finde et tidspunkt, hvor der er ro til, at du kan komme helt ned i gear og slappe af. På den måde har du lettere ved at holde fokus og undgå at blive stresset, mens du træner.

3. “Sluk” for din stress

Man kan næsten sige, at det er familie med det forrige punkt. Hvis hvis du er lige på grænsen til at brænde helt ud, men samtidig gerne vil have overskud til at træne, så prøv at lægge stressen helt på hylden imens. Undervejs i din træning kan du forsøge at tage et par dybe indåndinger. Det påvirker nemlig hjernens kontrol-center positivt, og du kan derfor bedre holde fokus på selve træningen.

4. Husk at prioritere din søvn

Normalt siger man, at 7-9 timers søvn er rigeligt for at voksent menneske. Men hvis du træner regelmæssigt, er det også helt OK at sove fx 10-11 timer. Hvis du naturligvis har tid. Søvn giver dig mere overskud, og du vil højst sandsynligt undgå at brænde ud, hvis du er udhvilet.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler