Sådan bliver du den bedste

Bliv inspireret af verdensmesteren i svømning Lotte Friis' vej til toppen. Du får blandt andet svar på, hvor mange timer hun træner, hvad hun spiser, og hvad hun gør for at fastholde motivationen.

26. april 2017 af Pia Beltoft Nielsen & Irene Brøndum

Sådan kom Lotte Friis til tops

Hvad tiltaler dig ved din sport? 

Jeg elsker at udfordre mig selv, at prøve mine grænser af – og at vinde! Når jeg dyrker en individuel sport, er jeg eneansvarlig for at nå mine mål: Det er mig, der er skyld i, hvis det går galt, og mig, der er en succes, når det går godt. Jeg kan ikke skyde skylden på andre, men jeg er heller ikke afhængig af andre. 

Hvor mange timer træner du?

35 timer om ugen. 

Hvordan træner du? 

Jeg svømmer 10-12 gange om ugen, 6-7 km pr. gang. Derudover styrketræner jeg og dyrker fitness. 

Hvordan gør du dig mentalt klar inden OL? 

Jeg gennemtænker situationen omkring mine vigtigste løb, planlægger dem og visualiserer dem. Så når jeg står på startskamlen i London, er jeg klar. 

Verdensmester i 2009 og 2011
Verdensmester i 2009 og 2011

Lotte Friis har svømmet på konkurrenceplan siden 1996, i 2008 vandt hun bronze ved OL, og i 2009 og 2011 blev hun verdensmester.

Hvordan spiser du?

Jeg spiser sundt og alsidigt og sørger for at spise fem gange om dagen for altid at have energi nok. 

Hvad gør dig til en af de bedste inden for din sportsgren?

Min fysik, min evne til at optage ilt, min teknik og min vilje til at vinde. Mit motto er, at intet løb er tabt, før hånden er slået i pladen. Tag blot finalen på 800 m ved OL i Beijing – der vandt jeg medaljen på den sidste meter. Og så har jeg en af verdens bedste trænere, hvis ikke den bedste.

Hvad har du ofret for at nå så langt?

Alt. En normal ungdom med fester og masser af arrangementer i familien. Men nok det værste: en uddannelse. Jeg er 24 år og stadig “kun” student uden videregående studier.

Hvad er dit bedste tips til at fastholde motivationen?

Man skal have et ønske om at vinde og ville være den bedste i verden. Personligt sætter jeg ret ambitiøse mål for mig selv, og når jeg når dem, er det alle anstrengelserne værd.

Hvad er dit bedste tips til at blive rigtig god til en sportsgren?

Hold fokus på din træning hver gang. Snyd aldrig, for den eneste, du snyder, er dig selv. Vær indstillet på at ofre alt, for det koster på praktisk taget alle punkter, hvis man vil være rigtig god. Og husk: Tro på dig selv.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler