Mand og kvinde løber
© iStock

På dette punkt er kvinder i bedre form end mænd

Det kan godt være, at de ofte er stærkere end os, men til gengæld …

13. december 2016 af Anna Sjøstrøm

Vi kvinder kan træne i længere tid, inden vi bliver trætte, viser ny videnskabelig undersøgelse fra Marquette University. Det betyder dog ikke, at vi er stærkere end mænd. Generelt er vores muskler er ikke så store, vores hjerte er ikke så stort, og vi har mere kropsfedt end mænd. 

Men når det så er sagt, så er kvinders muskler mere modstandsdygtige over for træthed end mænds. Det betyder altså, at kvinderne kan holde ud længere, hvis begge køn bliver bedt om at træne deres respektive maksimum-styrke.

Videnskaben overser kvinderne

Undersøgelsen fra Medicine & Science in Sports & Exercise har desuden påpeget et problem i videnskabelige sammenhænge, fordi mange undersøgelser alene baserer sig på mænds fysik. 

Problemet ved dette er, at mange af disciplinerne er lavet til mænd, og dermed ikke nødvendigvis passer til kvinder. Og idet man som bekendt skal nedbryde sine muskler for at opbygge mere styrke, så giver denne undersøgelse, der viser, at mænd og kvinders muskeltræthed er forskellig, kun endnu bedre grund til fremover at forske i begge køn. 

Eksempelvis har forskning vist, at kvinder hurtigere opbygger muskler i benene efter et langt løb, hvorimod mænd hurtigere opbygger muskler, når det kommer til styrketræning. Der er altså forskel på, hvilken form for træning, der gør de respektive køn mest muskeltrætte og dermed hurtigere til at opbygge muskler.

Få en lækker Kari Traa træningstrøje + 4 numre af I FORM til kun 149 kr. 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: