Kvinder løfter håndvægt i træningscenter
© Colourbox

Det må du aldrig gøre inden træning

Okay, vi var ikke klar over, at man hverken må have sex eller røre sine tæer.

19. september 2016 af Anja Bruneskjold

Du ved sikkert allerede, hvad der er en virkelig god idé at gøre inden træning: at iføre dig gode træningssko, lave lidt let opvarmning osv. Men ved du også, hvad du bør undgå at gøre inden træning? Tjek disse 4 ting!

1. Hold dig fra alkohol!

Du er nok allerede klar over, at det ikke er smart at drikke rigelige mængder alkohol inden træning. Og det er klart, at bivirkningerne ved et enkelt glas ikke er lige så voldsomme, som hvis du for alvor giver den gas.

Blot et enkelt glas alkohol kan fx gøre dig døsig, påvirke din motorik og sænke dit blodsukker.

2. Det er IKKE godt at drikke masser af vand

Det kan godt være, du pludselig opdager, at du ikke har drukket nok vand i løbet af dagen. Men du kan ikke rette op på det ved at drikke en masse vand på én gang. Udover, at det vil føles vildt ubehageligt med så meget vand i maven, så kan det også give dig kvalme og derved ødelægge din træning.

3. Undgå at dyrke sex

Hvis det virkelig går vildt for sig, kan sex i virkeligheden fungere som en form for træning. Og så vil du allerede have brugt en masse energi, inden du rammer træningscentret. Derudover kan man som bekendt være lidt træt og udmattet efter en omgang lagengymnastik. Og så får du altså ikke meget ud af din træning.

4. Du må ikke røre dine tæer!

Det er en god idé at vente med statiske udstræk - altså fx at bøje dig ned og holde strækket - til efter træning. Dine muskler har bedst af at trække sig så intenst sammen som overhovedet muligt, når du træner, og det kan de bedst, når du er varm.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: