Spinningtime med kvinde i front.

Konkurrence er den bedste motivation til træning.

© iStock

Det får dig til at træne MEGET mere

Kunne du godt tænke dig at træne meget mere, end du gør i forvejen? Så bør du måske træne på en liiiidt anden måde.

7. november 2016 af Jeanette Linder

Er sofaen lidt for blød i øjeblikket og fitnesscenteret meget langt væk, kan et rask lille væddemål med veninden måske være løsningen. ”Hvem kan træne flest gange på en måned?” kunne det fx lyde. I hvert fald viser et nyt forsøg, at konkurrence er klart den bedste motivation til at få trænet.

Eksperter lod en række testpersoner kaste sig over et 11 ugers træningsprogram, hvor de frit kunne vælge mellem holdtimer såsom spinning, løb, yoga og styrketræning. Desuden blev der sat præmier på højkant til dem, der fik trænet mest.


Undervejs blev testpersonerne inddelt i enten et støttende hold, et konkurrerende hold eller et kombineret hold med både støtte og konkurrence. Holdene blev tilmeldt hver deres onlineforum af forskellig karakter. 

I den støttende gruppe kunne deltagerne chatte med hinanden og opfordre deres holdkammerater til at få trænet, men de kunne ikke følge med i de andre holds træningsindsats. I den konkurrerende gruppe derimod kunne deltagerne hele tiden følge med i, hvor meget de andre hold fik trænet, mens kombinationsgruppen både kunne støtte hinanden og følge med i de andres udvikling.

Resultatet blev en overvældende sejr til de to konkurrerende hold. Efter 11 uger havde de i haft et fremmøde til træning, som var hele 90 procent højere end i støttegruppen.

Kilde: Preventative Medicine Reports

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: