Kvinde efter træning

Du får stor nydelse ud af at give den fuld gas til træning, viser et forsøg.

© iStock

Denne træningsform giver dig lyst til mere

Kæmper du med træningsmotivationen? Så bør du træne på denne måde.

3. januar 2017 af Jeanette Linder

Det kan være så uendeligt svært at hive sig op fra sofaen og ned i træningscenteret, især i mørke og kolde tider. Men ved at vælge den rette træningsform har du større chance for at få succes med de nye rutiner og holde ved i længden. Ifølge eksperter kan det nemlig betale sig at vælge højintens intervaltræning frem for moderat træning, da det på længere sigt giver dig større tilfredsstillelse.

I et forsøg satte eksperterne en gruppe inaktive voksne til at gennemføre et træningsprogram over seks uger. Halvdelen fik et program med højintens intervaltræning, mens den anden halvdel skulle træne moderat og kontinuerligt.

Find program med højintens intervaltræning her.

I begyndelsen af forløbet nød testpersonerne træningen lige meget i begge grupper. Men som ugerne skred frem, og deltagerne kom i bedre form, rapporterede den højintense gruppe en større nydelse ved træningen, hvorimod den moderate gruppe forblev på det samme lavere niveau gennem hele forløbet.

Ifølge eksperterne bag er det netop vigtigt, at du helt fra begyndelsen af et træningsforløb finder glæde og nydelse ved det, så du bedre kan holde ved på den lange bane.

Kilde: PLOS ONE

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler