Forvandlingsskolen kost

Sådan skal du spise i forberedelsesfasen.

29. juni 2010 af I FORM

Når du ikke er vant til at lave styrketræning og starter op med forberedelsesprogrammet til forvandlingsskolen, så er det vigtigt at din kost også følger med.

Gode råd til træningsmad

  • Spis 4-5 måltider dagligt. Forskning viser, at folk, der spiser mange små måltider, har en bedre blodsukkerkontrol, mindre mængder af stresshormon, en lavere fedtprocent og en større muskelmasse end personer, der spiser få store portioner mad.

  • Spis magert, animalsk protein til hvert måltid og som snack.

  • Spis grøntsager til hvert måltid og som snack. Den ideelle mængde grøntsager er ca. otte portioner dagligt, men så må du også gerne ”snyde” og snige dem ind i juicer eller som snackstave til dessert.

  • Spis varierede sunde fedtstoffer. Fx olivenolie, avocadoer, hørfrøolie, fiskeolie, rå nødder og kerner (valnødder, pekannødder og græskarkerner er især rige på omega-3).

  • Spis kun stivelsesrige kulhydrater efter træning. Kulhydrater er ikke vores fjende, men indtaget af dem skal kontrolleres, da du meget let kommer til at spise for mange. Den bedste strategi er at spise primært fuldkorn (prøv at gå på opdagelse i nye sorter, som fx amaranth, quinoa, boghvede, hirse), men gem dem til efter træning.

  • Træning øger kroppens evne til mere effektivt at udnytte kulhydrater, og derfor er det bedst at spise fuldkorn inden for de første par timer efter din træning.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: