Læs også

Good mornings

Back squat

4. august 2015 af I FORM-redaktionen

Denne øvelse er en del af Forvandlingsskolen del 1, 3 og 4.


I fase 1 er der i alt 15 øvelser; 10 videoøvelser og 5 med beskrevet med billeder. Her kan du finde resten af øvelserne og træningsprogrammet til FASE 1.

I fase 3 er der i alt 11 øvelser; 9 videoøvelser og 2 med beskrevet med billeder. Her kan du finde resten af øvelserne og træningsprogrammet til FASE 3.

I fase 4 er der i alt 13 øvelser; 11 videoøvelser og 2 med beskrevet med billeder. Her kan du finde resten af øvelserne og træningsprogrammet til FASE 4.

Udgangsstilling:

Læg vægtstangen på den bløde del af din øvre ryg og skuldre (aldrig direkte på nakke- og ryghvirvler). Hold om stangen med begge hænder, så underarmene er
lodrette og håndleddene strakte.

Bevægelsen:

Skub hoften tilbage, mens knæene bevæger sig fremad, så overkroppen kommer ned mellem benene i stedet for oven på dem. Du skal komme så langt ned som muligt – lårene skal forbi vandret. Er det for svært, så prøv med en lettere vægt eller brug sko med en højere hæl. Hold ryggen ret, og balderne spændt. Når du er kommet helt ned, spænder du i balder og baglår og forestiller dig, at du er en fjeder, der skal op. Knæ og hofter skal rettes ud samtidig.

Vigtigt:

Du skal løfte så tungt, at du kun kan udføre øvelsen i stativ.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: