Kvinde har kramper, man trøster

Du kan mindske kramperisikoen ved at lave udstræknings-øvelser før din træning. 

© Colourbox

Sådan undgår du kramper efter træning

Oplever du smerter og kramper i læggen efter en løbetur eller træning? Så har vi samlet nogle effektive tips til før, under og efter træningen.

30. marts 2017 af Maria Albøg Jespersen

Hvad stiller jeg op med kramper? 

Langt de fleste oplever fra tid til anden at blive ramt af kramper, især under længerevarende motion. Det er spasmer i musklens fibre, der får musklen til at trække sig sammen og blive øm og hård. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre før, under og efter din træning for at holde kramperne stangen. Helt grundlæggende gælder det, at du skal spise en sund og varieret kost, så du især er dækket ind med salt, kalk og magnesium, som regulerer væskebalancen og reducerer risikoen for at få kramper. 

Træt af træningstøj, der strammer og generer? LIGE NU får du et sort, stilrent sæt træningstøj med perfekt pasform + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto (i alt 198,50).

Før træning

  • Varm musklerne grundigt op før træning, eller lav udstræknings-øvelser, hvor du holder strækket i 15-20 sekunder ad gangen.
  • Sørg for at få rigeligt med væske i timerne op til en intens træning eller et løb, især hvis du har tendens til at svede meget.

Under træning

  • Stræk musklen ud, hvis du får kramper. Du kan også massere læggen blidt, da det kan få spændingen til at løsne sig.
  • Når krampen har fortaget sig, kan du som regel fortsætte din aktivitet, men sæt intensiteten lidt ned, så du ikke oplever tilbagefald. 

Du kan evt. bruge en foam roller til dine kramper og ømhed

Efter træning

  • Få rigelig væske, så du genopretter kroppens væskebalance.
  • Hold kroppen i ro, så kroppen kan fordøje anstrengelserne.
  • Dybdegående massage og kompressionsstrømper kan hjælpe helingen på vej og fremme udrensningen af affaldsstoffer.


Træningstøj som passer til det hele

Uanset hvilken træningstype du er, og uanset om du nyder de lange løbeture, de højintensive og svedige træningspas eller en stille stund med yoga, så passer det nye træningssæt fra Active Fit perfekt. Du får et par lækre, sorte tights med høj talje og en bred elastik, der holder maven på plads. Den matchende top er figursyet med et bredt snit forneden, så den ikke strammer over maven. Glæd dig til at træne i et sæt, der bliver siddende, hvor det skal, uanset om pulsen skal helt op eller helt ned. Din krop vil både have det godt og se godt ud.

GODT TILBUD: Lige nu får du det lækre sæt træningstøj + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto (i alt 198,50 kr.).

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler