Kvinde står i Downward Dog-position i undertøj til yoga-træning.

Helt tryg ved at stå med rumpen i vejret? Hvis ikke, så kan det rigtige undertøj måske gøre dig bedre tilpas. 

© iStock

Sådan undgår du, at dit undertøj ødelægger din træning

Trusser, der kravler op mellem ballerne, kan ødelægge enhver træning. Tjek her, hvordan du løser det - og 4 andre problemer med undertøj og træning.

16. november 2016

Har du bare én gang trænet i et par trusser, der kravler op mellem ballerne, eller løbet med en gnavende løbebh, ved du, hvor vigtigt det er at have det rette sportsundertøj.

1. Du stopper op for at hive trusserne ud mellem ballerne – igen og igen….

LØSNING: Træn i sømløse, svedtransporterende træningstrusser. Sørg for, at de har den rigtige størrelse – efterlader de mærker i huden, er de sikkert for små. Har du mod på det, så drop trusserne og træn direkte i dine tights.

LÆS OGSÅ: Træningstights – sådan vælger du de rigtige

2. Din løbe-bh giver dig gnavesår

LØSNING: Gnaver din sports-bh, er den sikkert ikke den rigtige størrrelse. Eller også skal den udskiftes. Sports-bh´er bliver hurtigt slidt, da de skal vaskes hver gang. Lidt vaseline under bh´en kan også forebygge gnavesår.

Sådan vælger du den rigtige sports-bh

3. Dit undertøj gør dig nervøs for at stritte med rumpen

LØSNING: Frygter du, at dine trusser er synlige gennem dine tights, så træn i ensfarvede, sømløse og svedtransporterende trusser. Sorte eller hudfarvede trusser er mest “usynlige”.

4. Dine trusser gør dig øm i skridtet efter en tur på racercyklen

LØSNING: Trusser er no go på en lang cykeltur. Køb et par gode cykelbukser med pude beregnet til kvinder. Lidt vaseline i rumpen og skridtet forebygger friktion og gør turen ekstra behagelig.

LÆS OGSÅ: Sådan forebygger du blærebetændelse 

5. Dine trusser giver dig kløe efter en svedig træning

LØSNING: For at forhindre fugt, bakterier og efterfølgende kløe er det vigtigt at træne i åndbare materialer, der leder fugten væk. Husk at tage dit svedige træningstøj af lige efter træning – også trusserne! 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: