Løbere foran slottet i Disneyland Paris

Deltagerne på weekendens to længste distancer fik en unik mulighed for at løbe gennem Disneyland Park og videre gennem Walt Disney Studios, inden de to parker åbnede for besøgende. 

© Disneyland Paris

Med lidt Disney-magi kan alle lære at løbe

For I FORMs journalist Maria Albøg har løb aldrig været en træningsfavorit. Men udsigten til at deltage i Disneyland Paris Magic Run Weekend gav hende motivationen til at støve løbeskoene af og komme i gang med træningen. Læs hendes beretning, og stjæl hendes løbeprogram her.

26. september 2017 af Maria Albøg Jespersen

Lad mig bare være ærlig: Løb har aldrig rigtigt sagt mig det store. Ensformigt og smertende for mine ben har altid været mit umiddelbare indtryk af sporten. Lige indtil jeg fik mulighed for at deltage i Disneyland Paris Magic Run Weekend.

Udsigten til at løbe gennem den fortryllende forlystelsespark efter lukketid var nemlig lige den motivation, der skulle til for at få mig i gang med løbetræningen.

For andet år i træk dannede Disneyland® Paris i weekenden rammen for ét af verdens mest spektakulære løbeevents. Her var over 20.000 løbere i alderen ét til 82 år samlet for at deltage i arrangementet, der samtidig markerede parkens 25-års jubilæum.  

Maria til Disneyland Paris Magic Run Weekend

I FORMs journalist Maria ”Minnie” Albøg venter forventningsfuldt på, at løbet gennem Walt Disney Studios skydes i gang. 

© Privat

Et løb for hele familien

Tusindvis af udklædte børn og voksne havde ligesom jeg valgt at prøve kræfter med weekendens familieløb: En strækning på fem kilometer gennem Walt Disney Studios Park fredag aften.

Under farverige, blinkende spotlys og til tonerne af ”Vær vor gæst” fra Skønheden og udyret vinkede Mickey og Minnie Mouse os af sted på ruten, der både førte gennem Disney Village, Walt Disney Studios Park og de bagvedliggende backstage-områder, som normalt er nægtet adgang for besøgende. 

Minnie og Mickey Mouse

Flere steder undervejs på ruten var det muligt at få taget billeder med en lang række velkendte Disney-figurer, bl.a. Minnie og Mickey Mouse, som her skyder løbet i gang.

© Disneyland Paris

Med sloganet ”Every mile is magic” (Hver mil er magisk, red.) henvender Disneyland Paris Magic Run Weekend sig både til store og små. Ud over fredagens familieløb bød løbsweekenden også på et 10-kilometers løb lørdag morgen og desuden børneløb for de mindste, mens arrangementet sluttede af med halvmaraton søndag morgen.

Fælles for samtlige distancer var, at det skulle være sjovt at deltage. Af samme årsag blev der hverken taget tid eller kåret vindere, og alle deltagere fik overrakt en medalje i Disney-tema ved målstregen.

Løbere i Disneyland Paris

Til samtlige løb var udklædning velkomment, men ikke påkrævet. Her ses deltagere fra lørdagens 10-kilometers løb. 

© Disneyland Paris

Fortryllende og mageløst

Fredagens løb var ikke første gang, jeg deltog i et 5-kilometers løb. Dog er det aldrig før lykkedes mig at løbe strækningen i ét stykke. Det var derfor min målsætning denne gang.

Heldigvis blev det ikke svært for mig at indfri, da jeg under hele ruten konstant blev opmuntret af hujende publikummer, fede lyseffekter og Disneys velkendte musik og figurer, at jeg helt glemte, hvor trætte mine ben i virkeligheden var.

Selv efter 2-3 kilometer, hvor jeg normalt plejer at give op, blev jeg fortsat overrasket af mageløse indslag. Så opmuntret, at jeg både fik opfyldt mit mål – og fik endnu mere blod på tanden til at fortsætte løbetræningen. Next stop: 10K!

Maria efter 5K til Disneyland Paris Magic Run Weekend

Her er det så. Beviset på, at lidt Disney-magi er alt, hvad der skal til for at lære at løbe 5K. 

© Privat

Hvis du lige nu sidder og ærgrer dig over, at du gik glip af dette års Disneyland Paris Magic Run Weekend, kan du glæde dig over, at succesen bliver gentaget næste år. Du kan finde oplysninger om det kommende event her, og har du brug for et løbeprogram, kan du finde mit 5-kilometers løbeprogram her.

Nedenfor ses videoen fra Disneyland Paris Magic Run Weekend 2017: 

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: