Jeg blev ramt af maraton-feberen

Læs om Lenes maraton-oplevelser.

11. juni 2015 af I FORM-redaktionen

Navn: Lene Schrøder
Alder: 42 år
Bopæl: Jyderup

Maraton: Berlin Marathon 2004 (sluttid 4.34), Honolulu Marathon 2004 (sluttid 4.54), Hamburg Marathon 2005 (sluttid 4.17), Berlin Marathon 2006 (4.33), Hamburg Marathon 2008 (sluttid 4.19).

Løbehistorie: Dyrkede step-aerobic indtil 2003, hvor hun begyndte at løbe.

Maratontræning: Løb 3-4 gange om ugen (ca. 5-10 km pr. tur).

Hvorfor ville du løbe en maraton?

- Min mand og jeg har længe været guider for danske maratonløbere, som løber i udlandet. Vi giver dem gode råd om hoteller, restauranter og om at spise rigtigt inden løbet. Jeg syntes, det var flovt at vejlede hundredvis af løbere uden selv at have prøvet det på egen krop, så jeg besluttede mig for at løbe Berlin Marathon, fordi det skulle være en af de letteste løb på grund af den flade rute. Mit mål var bare at gennemføre.

Hvordan var det at træne sig op?

- Jeg var virkelig fanatisk med min første maraton, fordi jeg ville være sikker på at gennemføre. Derfor sagde jeg nej til både slik, chokolade og kaffe. Jeg var også seriøs med træningen og løb fem gange om ugen, og det betød, at min mand måtte hjælpe med alt det praktiske derhjemme. Det var selvfølgelig hårdt at træne så meget, men det hjalp mig at høre musik undervejs, så jeg kunne forsvinde ind i det. Det mest mærkelige ved træningen var de sidste uger inden løbet, hvor jeg skulle nedtrappe så meget, at jeg til sidst bare skulle gå en ture. Det virkede helt forkert, når jeg havde været vant til at træne fem gange om ugen.

Hvordan gik din maraton?

- Jeg fik rigtigt ondt i lårene omkring 17 kilometer, og det føltes, som om musklerne var ved at sprænges. Heldigvis fik jeg stor opbakning fra nogle af guiderne på turen, som stod og heppede, så det gav mig utroligt meget. Selv om jeg var træt og havde ondt, smilede jeg, når jeg løb forbi dem. Da jeg nærmede mig de 42 kilometer, løb min mand hen til mig og fulgte mig i mål, så det var en fuldstændig ubeskrivelig følelse at løbe over målstregen. Selv om jeg vidste, at tusinder af andre også fik en medalje, følte jeg, at jeg havde vundet guld!

Hvad har du fået ud af at løbe maraton?

- Det viser, at man kan meget mere, end man tror. Intet er umuligt, hvis du har viljen og gider at arbejde for det. Jeg havde længe overvejet at tage en assistentuddannelse, men det var først efter min første maraton, at jeg fik det gjort.

Hvad er dit bedste råd til kommende maratonløbere?

- Den hårdeste tur, du kommer ud for, er ikke de 42 kilometer under maratonen - det er turen fra sofaen og hen til løbeskoene! Det gælder bare om at komme i gang med træningen og følge et godt program, så skal du nok gennemføre. Træn gerne med andre eller lyt til musik undervejs, så går turene meget lettere.

Nyt mål: Berlin Marathon 2008 - målet er at løbe på under fire timer.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: