Bliv klar til maraton

At gennemføre et maratonløb er den ultimative drøm for mange løbere. For det er en udfordring! Det er nemlig ikke nok, at konditionen er på plads. Led, sener og ikke mindst psyke skal også være rustet til den store udfordring.

9. november 2008 af I FORM-redaktionen

Er du nybegynder som løber, skal du bruge mindst tre måneder til at komme i tilstrækkelig god form. Herefter kan du begynde at træne til maraton, det tager ofte seks til tolv måneder.

Mange faktorer spiller ind, hvis du vil træne oprimalt: kostvaner, hvile, psyke, dine sko osv. Men frem for alt, skal træningen være sjov. Nyder du det ikke, men ser det som en sur pligt, er det sværere at hive motivationen frem.

For det kræver motivation at løbe de lange ture, der er en vigtig del af maratontræningen. Træningsture på halvanden til tre timer hver anden uge er basis for din form, og det kræver, at du er rustet til at modstå strabadserne.

Derudover skal du sætte tid af til til andre træningsture. Alt i alt skal du regne med at bruge megen tid på at træne dig op til en maraton. Men efterhånden som du bliver bidt af at løbe, lærer du at prioritere din tid og får måske også lokket familie og venner med på trænigsture.

Har du mod på træningen, giver vi dig en masse tips, der hjælper dig til at blive klar til dit første maraton.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: