Naturligt løb: Hvad mener eksperterne?

Det skulle være så naturligt, men er det ikke sundere med en god støtte? Ifølge eksperterne behøver det ikke være enten-eller.

1. juni 2011 af I FORM-redaktionen

Få naturligt løb helt ind under huden og se, hvordan du kommer i gang.


Jacob Gliese

tidl. danmarksmester på 800 meter, løbetræner og løbeskosekpert:

“Et par sko til naturligt løb skal efter min mening ikke erstatte de almindelige løbesko, men supplere dem. At træne i den slags sko en gang imellem vil helt sikkert styrke fodens muskler, sener og ledbånd, og det vil på sigt være en gevinst for det almindelige løb, der også har gavn af en stærk fod.

Mit forslag er, at man investerer i både et par almindelige løbesko og et par til naturligt løb. Sidstnævnte skal bruges som et træningsredskab, som man skal træne sig op til at løbe i nogle gange om ugen for at styrke sine muskler.”

Martin Kreutzer

løbetræner, dedikeret barfodsløber, ironman og skribent for I FORM:

“Naturligt løb er ikke for alle, men jeg mener dog godt, at en dedikeret løber kan have et mål om at vænne sig til kun at benytte den løbestil.

Det vil særligt give mening for løbere, der i almindelige løbesko har oplevet, at de igen og igen får spoleret deres løberliv af skader. Eller for løbere, der søger en lidt mere spirituel løbeoplevelse, hvor man tænker mere over sit løb og får en bedre kontakt med den natur, man løber i.

Men det kræver en tårnhøj motivation at omstille sig, og det kræver to par sko at skifte mellem i meget lang tid.”

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: