Bliv bedre til at løbe.

Lær at elske løb

Den verdenskendte forfatter til løbe-kultbogen "Born to run", Christopher McDougall, var i København for at fejre den danske udgivelse af succesbogen (Født til løb). Få en lille smagsprøve på hans holding til løb her.

12. marts 2013 af I FORM

Da bogen udkom i USA i 2009 startede den en revolution i løbeverdenen, fordi den blandt andet satte et kraftigt spørgsmålstegn ved, om de moderne løbesko i virkeligheden hjælper os til at løbe uden skader.

McDougalls 5 tips til løbelykke

  • Lad være med at løbe efter et fast program, og beslut ikke på forhånd, hvor langt eller hurtigt du vil løbe. Løb, som du har lyst til, den dag, du skal af sted. Løb hjem, når du ikke gider længere.
  • Brug din løbetur som et lille eventyr. Løb den vej, der trækker mest i dig, når du kommer ud af døren og gør dig lidt fri af dine vanlige ruter.
  • Glem for en stund alt om gps-ure og andet gear, der kan måle din præstation. Det gør løb til en slags arbejde. Fokuser i stedet for på, hvordan du har det, når du løber. Nyd turen - i stedet for hele tiden at tjekke, om du løber hurtigt nok eller langt nok.
  • Træn din løbestil, så du kan holde til at smide skoene. Fødderne er fulde af nervebaner. Når de bliver masseret af underlaget, får du typisk langt større løbeglæde.
  • Overvej, hvorfor du sætter dig mål med dit løb – måske skal du gøre op med det? Du bliver ofte meget resultatorienteret, når du arbejder dig frem mod et mål – og glemmer at nyde træningen undervejs.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: