Kvinde løber udenfor
© iStock

Derfor er den første kilometer altid så hård

Den første kilometer er bare altid hårdere end de resterende. Tjek bare disse 4 grunde!

26. februar 2017 af Anja Bruneskjold

Den første kilometer er bare altid hårdere end de resterende. Tjek bare disse 4 grunde!

Den er sikker hver eneste gang. Den første kilometer på din løbetur ER bare mere hård end resten. Og så er det ligegyldigt, hvor mange kilometer, du har tænkt dig at løbe. Men du skal ikke lade dig slå ud! For efter den første kilometer, bliver det hele meget lettere, og du føler, du kan løbe i evigheder. Det handler om om at finde det rette tempo og den rigtige vejrtrækning.

1. Dine muskler varmer op

Derfor skal du liiiige bruge en kilometer på at komme i gang. Men SÅ er du også klar. Efter en nats søvn, skal kroppen lige samle energi nok til at kunne løbe. Husk på, at dine ben har ligget stillet i mange timer.

2. Din hjerne skal være med

Det er flot, at du er kommet af sted. Nu skal du bare bruge den første kilometer på at fortælle dig selv, at det faktisk var verdens bedste idé med den tidlige morgenløbetur, og at du bare lige skal løbe den første kilometer på din rute. Bagefter bliver det hele meget lettere.

3. Du skal være høj på endorfiner

Og det tager ca. en kilometer. Undersøgelser viser i hvert fald, at efter den første kilometer (eller 10 minutters sved), er folk så høje på endorfiner, at de uden problemer kan fortsætte med at løbe.

4. Du lægger for hårdt (eller langsomt) ud

Det er vigtigt, du finder dit eget, behagelige tempo. Og så følger det hele vejen på din rute. Du kan sagtens indlægge intervaller på din tur, men dit hovedtempo skal hverken være for hurtigt eller for langsomt.

God tur!

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor vil du helst tilbringe sommerferien?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: