Kvinde løber udenfor
© iStock

Derfor er den første kilometer altid så hård

Den første kilometer er bare altid hårdere end de resterende. Tjek bare disse 4 grunde!

26. februar 2017 af Anja Bruneskjold

Den første kilometer er bare altid hårdere end de resterende. Tjek bare disse 4 grunde!

Den er sikker hver eneste gang. Den første kilometer på din løbetur ER bare mere hård end resten. Og så er det ligegyldigt, hvor mange kilometer, du har tænkt dig at løbe. Men du skal ikke lade dig slå ud! For efter den første kilometer, bliver det hele meget lettere, og du føler, du kan løbe i evigheder. Det handler om om at finde det rette tempo og den rigtige vejrtrækning.

1. Dine muskler varmer op

Derfor skal du liiiige bruge en kilometer på at komme i gang. Men SÅ er du også klar. Efter en nats søvn, skal kroppen lige samle energi nok til at kunne løbe. Husk på, at dine ben har ligget stillet i mange timer.

2. Din hjerne skal være med

Det er flot, at du er kommet af sted. Nu skal du bare bruge den første kilometer på at fortælle dig selv, at det faktisk var verdens bedste idé med den tidlige morgenløbetur, og at du bare lige skal løbe den første kilometer på din rute. Bagefter bliver det hele meget lettere.

3. Du skal være høj på endorfiner

Og det tager ca. en kilometer. Undersøgelser viser i hvert fald, at efter den første kilometer (eller 10 minutters sved), er folk så høje på endorfiner, at de uden problemer kan fortsætte med at løbe.

4. Du lægger for hårdt (eller langsomt) ud

Det er vigtigt, du finder dit eget, behagelige tempo. Og så følger det hele vejen på din rute. Du kan sagtens indlægge intervaller på din tur, men dit hovedtempo skal hverken være for hurtigt eller for langsomt.

God tur!

Sådan kommer du ALTID ud at løbe

Egentlig er du typen, der løber, men lige i dag har du faktisk ondt i hovedet, og i går var du superstresset. Men i morgen SÅ starter du - hvis det altså ikke lige regner…..

Spænder dine dårlige undskyldninger ben for dine løbedrømme, så har vi et forslag til dig.

For det første; Motion er ikke noget du gør MOD dig selv, men FOR dig selv. Manglende energi, hovedpine og stress forsvinder ikke efter en aften på sofaen: Men en rask løbetur rundt i kvarteret med frisk luft i ansigtet og din yndlingsmusik i ørerne giver dig et pusterum, der er dit helt alene. Her kan du lade batterierne op og slippe dagens bekymringer - og du behøver ikke løbe et halvmarathon for at mærke effekten.

For det andet; Kan du kun løbe på vindstille, solbeskinnede dage, er der ikke mange løbedage på vores breddegrader. Så husk, at der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning og lige nu får du en løbejakke fra Diadora sammen med 4 numre af I FORM OG et gavekort på 400 kr til Diadora for kun 149,- kr plus porto.

Ja tak, jeg vil i gang med at løbe nu!

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler