10 tips til at holde løbegejsten

Du har besluttet dig for at løbetræne. I starten går det fint. En uge, to uger og alt er fint. Men efter tre uger bliver det kedeligt, ensformigt, nyhedens interesse er forduftet. Det er nu, du skal benytte dig af følgende 10 gode råd!

26. oktober 2011 af I FORM-redaktionen

1. Vær realistisk

Sænk ambitionsniveauet en kende. Er du utrænet i løb, bør du glemme alt om at løbe en maraton efter få måneders træning. Husk på, at det kan tage mange måneder at vænne kroppen til at løbe. Lyt til kroppens signaler. Smerter er et tegn på, at noget er galt, så tillad dig selv at holde en pause ved småskader. Hent inspiration i et af vores mange træningsprogrammer her.

2. Planlæg forud

Indbyg løb som en fast bestanddel i træningsprogrammet - fx således, at du løber på bestemte dage. Det skulle gerne medføre, at du kommer ud på dine ruter på dage, hvor du måske ikke lige gider. Du kan også finde ny inspiration med en trænings-app.

3. Tænk positivt

- også selv om bentøjet er lidt ømt i starten (alle får lettere ømhed i begyndelsen). Tænk på, hvor sundt og godt løberiet er for dit udseende og velbefindende.

4. Gode sko

Valget af sko er kolossalt vigtigt, idet de fleste skader skyldes dårligt fodtøj. Mange løbere vrikker enten indad eller udad på fødderne. Derfor er det vigtigt, at du køber fodtøj, som passer til lige netop din fod. Prøv løbeskoene, mens ekspedienten er til stede og kan vejlede dig. Prøv at løbe et par runder i butikken, hvis det er muligt. Husk også at snøre dine sko rigtigt - se her hvordan .

 

5. Variér ruten

En af de største fejltagelser, mange løbere begår, er, at de altid løber den samme rute. Resultatet er, at de efter nogen tid keder sig og mister lysten til at løbe. Derfor: Variér ruten, så du altid har nogle nye oplevelser at se frem til. Du kan tegne din rute op eller finde nye ruter på vores ruteplanner.

6. Løb med andre

Det er lettere at springe løbeturen over, når du skal ud alene - især på en kold og blæsende aften, hvor kæresten lokker med videofilm og varme popcorn. Men har du en aftale med en kammerat, så forpligter den. 

7. Kampen mod sidestik

Sidestik rammer mange løbere, og det skyldes som regel at du har spist for tæt på træningen eller at vejrtrækning er ugunstig. Det er vigtigt at trække vejret rytmisk og at ånde kraftigt ud. Læs mere her.

8. Spis rigtigt

Det sidste måltid før turen bør ligge senest to timer inden træningen. Og det skal ikke være store tunge måltider.. 

9. Drik nok væske

Du kan tabe op til to liter væske i timen, når du løber. Og er kroppen i væskemangel, daler den fysiske ydeevne. Af samme grund er det vigtigt at tanke tilstrækkeligt op. Løber du på motionsplan og ture under halvanden times varighed, er det bedst, at du holder dig til vand. Under varme forhold og på lange træningsture kan det være en god ide at snuppe en energidrik, der dels indeholder lidt salte og dels forsyner musklerne med brændstof.

10. Rigtig påklædning

Sørg for at klæde dig på efter vejret og årstiden. Nu hvor kulden og blæsten sætter ind, er det vigtigt med at varmt svedtransporterende lag inderst, og et vindtæt lag yderst. 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: