Kvinderne haler ind på mændene

I FORMs store løbeundersøgelse viser, at vi kvinder tager et massivt ryk opad i distancerne. Så pas på drenge, pigerne giver kamp til stregen.

20. maj 2010 af I FORM

Der er ingen tvivl: Vi kvindelige motionsløbere herhjemme tager lige i øjeblikket et massivt ryk opad i distancerne. Til Nykredit Copenhagen Marathon i søndags udgjorde kvinderne hele 21,6 procent. Det er ny rekord. Og til Powerade Københavns Halvmaraton den 12. september, som I FORM arrangerer sammen med atletikklubben Sparta, tegner vi kvinder os pt. for imponerende 58 procent af tilmeldingerne.

Vi vil udfordres

Tendensen var også tydelig til årets I FORM Kvindeløb.
"Helt op mod en trediedel af jer lvalgte en 10-kilometer i år i stedet for den klassiske 5-kilometer," fortæller I FORMS chefredaktør Karen Lyager Horve. "Det er en markant stigning fra de tidligere år. Og rykket i distancer foregår på alle niveauer. Vi kvinder er blevet rigtig skrappe til at følge træningsprogrammer og udfordre os selv – også ved hjælp af GPS-ure og andre gadgets."

Hvad driver os?

En af de vigtigste drivkræfter for at løbe er stadig at blive sunde, men flere og flere af kvinderne har også opdaget glæden og tilfredsstillelsen ved at bevise over for sig selv, at de godt kan nå et mål, der fra starten virkede helt uden for rækkevidde. Det viser tallene fra I FORMs store undersøgelse. Mandlige løbere motiveres i langt højere grad af at vinde over andre, bekræfter ny britisk og amerikansk forskning.

"Årets ubestridte drømmedistance for kvindelige løbere herhjemme er halvmaratonen. Hele 32,8 procent af jer, der deltog i undersøgelsen, drømmer om at klare de 21,1 km, altså næsten hver tredie kvindelige løber. For to år siden var det kun hver femte af jer, der turde tænke så langt," siger chefredaktør Karen Lyager Horve.

Løb eller sex?

Undersøgelsen viser også, at:

  • Løb er vigtigere for os end fx at gøre rent, se tv, shoppe, læse ugeblade og gå på facebook.
  • At være sammen med veninder og slappe af er lige så vigtigt for os som løb.
  • Kun tre ting er vigtigere for os end løb: Jobbet, familien – og sex. Der er dog næsten lige så mange af os, der prioriterer løb lige så højt som sex.
  • Vi, der drømmer om lange løb, dropper ikke kvindeløbene trods de kortere distancer. Vi bruger dem som pejlemærker på vores fysiske form, som kamptræning – og ikke mindst som et festligt og hyggeligt arrangement, hvor man kan mødes med veninder og kolleger om en god sag.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler