Hvis du er ude at løbe, har du allerede taget den vigtigste beslutning om at være med i klubben, og så har du min og alle andre løberes fulde respekt.

Jeg er en stor pige - er jeg til grin som løber?

Jeg er det, man kalder en stor pige, og når jeg løber, foregår det i et meget roligt tempo. Jeg bliver hele tiden overhalet af slanke, smækre løbere, og jeg føler, jeg er til grin. Helt ærligt, hvad tænker “rigtige” løbere mon ikke, når de møder sådan en som mig ude på stierne! Hvordan skal jeg tackle det?

17. september 2013 af I FORM

I FORMS motivationsekspert Rikke Rønholt svarer:

Hør nu her: Hvis der er tidspunkter undervejs på din løbetur, hvor begge fødder er fri af jorden samtidig, så ville du blive diskvalificeret i en kapgangskonkurrence. Og derfor er du pr. definition en rigtig løber!

Du er med i klubben, og der er ikke noget os og dem, når det gælder løb. Enten er du derude på stierne og sveder sammen med os, eller også sidder du hjemme på sofaen.
Hvis du er ude på stierne, så har du allerede taget den vigtigste beslutning om at melde dig ind i kampen, og så har du min og alle andre løberes respekt.

At vi så nogle gange kan virke lidt respektløse, hvis vi maser forbi dig på en smal sti i rasende tempo, skal du slet ikke tage personligt. Hvis man er i gang med en hård træning og møder en langsommere løber, tænker man ikke: Hvad laver hun dog her? Man tænker: Forhindring! Skal jeg løbe højre eller venstre om? Du kunne lige så godt være en lygtepæl, man også gerne ville løbe uden om.

Til gengæld har jeg ofte under en lettere træning, hvor jeg har haft lidt mere overskud, mødt langsommere løbere og virkelig haft lyst til at klappe af dem og råbe “godt gået!” Jeg gør det ikke, for jeg ved, at man kan være ekstra følsom, hvis man ikke føler sig i sit rette element, og det kunne misforstås som hån. Men jeg bliver bare så ægte glad på andres vegne, når jeg kan se, at de formentlig har overvundet sig selv for at komme i træningstøjet og ud ad døren.
Det er en langt større kraftpræstation end vaneløberen, der bare lige napper ugens femte tur.

Noget andet, som måske kan hjælpe på mindreværdet, er at huske, at i løb er alt relativt. Du har jo vundet en kæmpe sejr i forhold til dem, der slet ikke kommer af sted!

Men glem heller ikke, at uanset hvor smækker og selvtilfreds hun ser ud – hende, der overhaler dig – så findes der hundredvis af internationale topløbere, som vil få også hende til at ligne en gumpetung bryggerhest. En rigtig løber ved dette, og hun ser derfor aldrig ned på nogen anden løber!

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: