Hvordan støtter jeg mine bryster bedst?

3. marts 2009 af I FORM

Spørgsmål

Giver to sports-bh’er mig endnu mere støtte end én enkelt – eller vil de blot genere mere, end de gavner?


Svar

Du får markant mere støtte af at bære to sports-bh’er oven på hinanden, da de i samarbejdet effektivt afholder brysterne fra at blive kastet fra side til side og op og ned. Faktisk bevæger brysterne sig op til 21 cm, når du løber, og det kan give permanente skader, hvis du ikke passer godt på barmen og mindsker “rystelserne”!

Ulempen ved to sports-bh’er er dog, at det dobbelte lag stof hurtigt bliver varmt om brystet, og de fire stropper trykker samtidig meget på skuldrene. Mange kvinder vælger af samme årsag en løsning, hvor de kombinerer bh’en med en meget stram sportstop. Effekten er ikke helt så stor, men til gengæld hviler de to lag behageligt hen over bryst og skuldre.

Men inden du prøver denne mulighed, kan du tjekke, om din nuværende sports-bh støtter dig godt nok. For måske har du bare ikke fundet den bh, der er helt rigtig for dig og din barm. Gå ned i en specialbutik for løbere, og hør deres bud på, hvilken bh du skal vælge. Måske har de endda bh’er, der er ekstra kraftige og dermed yder dig ekstra støtte.

Markedet bugner med vidt forskellige modeller, der varierer ganske meget i elasticitet og dermed også evnen til at støtte, og det blev i dén grad understreget, da I FORM testede en lang stribe sports-bh’er.

Find testen her.


Endelig skal du huske på, at en sports-bh med tiden bliver slap og derfor bør skiftes regelmæssigt – gerne oftere end dine løbetrøjer og -bukser. Det gælder især, hvis du har en tung barm.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: