Du kan sagtens træne til en halvmaraton, selv om du har travlt med mange ting i dit liv. Flet de tre smutveje ind i dit løbeprogram i dag. Så er du allerede halvvejs i mål.

3 smutveje til din første halvmaraton

Halvmaraton er mange kvinders drømmedistance for tiden – og den gode nyhed er, at det er meget lettere og hurtigere at træne sig op til at gennemgøre de 21,1 km, end de fleste tror. Her får du 3 smutveje til langdistanceformen.

21. januar 2015 af I FORM-redaktionen

  • Giv den fuld gas 3 gange om ugen

    Glem alt om, at du skal sætte tid af til at løbe 5-6 gange om ugen for at blive klar til en halvmaraton. Det er slet ikke nødvendigt. Du kan sagtens nøjes med tre løbeture om ugen – og alligevel komme i glimrende langdistanceform. Du skal bare sørge for at give den fuld gas, når du løber. Intervaller, sprints og fartleg er sagen.


  • Sig farvel til den lange tur – hvis den keder dig

    Mange kvinder har svært ved at finde tid og lyst til at bruge søndag efter søndag på at løbe lange træningsture. Ingen problem! De lange træningsture om søndagen er en del af mange halvmaratonprogrammer, men du kan sagtens skifte langt de fleste af dem ud med nogle hurtige og heftige sprintintervaller, som du kan overstå på en halv times tid. Sprintintervaller, fx 10 x 30 sek. i fuld fart, virker fantastisk på din løbeøkonomi og dermed din udholdenhed.


  • Del turene op i små bidder

    Orker du ikke lige at skulle af sted i dag? Snyd din hjerne ved at dele en løbetur på en time op i to små bidder. Snup en hurtig, lille løbetur om morgen, før du går i bad, og tag så en kort og rolig aftentur, før du skal i seng. Det er faktisk rigtig god træning for din udholdenhed – og nogen gange meget nemmere at tage sig sammen til end den ene lange tur, man ikke lige gider (eller har tid til).

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: