Sjip dit hjerte i form

Det er sjovt at sjippe, og så giver det sved på panden og får din puls og dit hjerte til at galoppere hurtigere end en væddeløbshest

26. juni 2011

Begynd med det hop, du bedst kan lide. Når du så er kommet ind i en god rytme, kan du variere med fx at hinke fra det ene ben til det andet, lave knæløft, hoppe på samlede ben fra side til side eller hoppe frem og tilbage.

Sjip løs
Sjip i fem-seks minutter. Du må gerne tage en pause indimellem. Sjipning kan være lidt hårdt for lægmusklerne i starten, men de kommer hurtigt i bedre form.

Teknik
Sving tovet rundt ved at lave cirkelbevægelser med underarmene. Sørg for, at dine hæle kommer ned og røre gulvet ved hvert hop. Det nedsætter belastningen på knæ og ankler, og musklerne bliver ikke så hurtigt trætte.

Tilpasning af tovet
Stil dig med begge fødder midt på tovet. Tovets ender skal gå til dine brystvorter (hvis din bh støtter rigtigt!!!). Er tovet for kort, så få fat i et nyt. Er det derimod for langt, så kan du bare binde knuder under håndtaget, til det passer. Det er vigtigt, at tovet har den rigtige længde, for at du kan sjippe optimalt.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: