Vinteren er ingen hindring for en god løbetur

Hold formen ved lige indenfor

Er du ikke lige til kolde og mørke løbeture, så smut indenfor i et motionscenter og nap din løbetur på løbebåndet.

Træning på fitnesscenterets løbebånd giver ensartet tørt og skridsikkert underlag hele vejen. Du styrer farten, og du møder kun de bakker, du indstiller båndet til at illudere.

Sådan gør du:

Lad os sige, at du om sommeren løber fem km tre gange om ugen og gerne vil kappe et halvt til et helt minut af din bedste tid på distancen. Regn først kilometertiden ud på den bedste fem-kilometer, du har løbet udendørs, fx fire minutter.

Start med lidt hygge-jogging på båndet. Løb så én km på fire minutter, én km i joggetempo, endnu en km på fire minutter, en kilometers jogging, og slut af med en fire-minutters-kilometer.

Til at begynde med er det sandsynligvis nok til at køre dig flad. Men løber du på denne måde tre gange om ugen, vænner du dig til tempoet. Læg stille og roligt flere km på, så du ender med at løbe ni km i form af fem tempo-km med fire jogge-km imellem.

Denne metode giver dig udholdenheden til at løbe så hurtigt, du kan, alle fem km. Hvis du vil kappe endnu mere tid, skal du vænne kroppen til at løbe hver eneste km hurtigere.

Du kan fx sænke tiden pr. kilometerinterval fra fire minutter til 3 min. 45 sek., stadig med en km jogging imellem. Fortsæt, til du ikke længere kan klare kilometertiden på 3 min. 45 sek.

Løb kun disse intervaller to gange om ugen, og nøjs med fem km i langsommere tempo en tredje dag.

Væn dig i øvrigt til at tage din morgenpuls. Er den 20 pct. højere end normalt, er du enten syg, eller også har kroppen endnu ikke restitueret sig efter hård træning dagen forinden. Derfor: Nul træning dén dag.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: