Går du uden om den mest effektive maskine i fitnesscenteret?

Tjek 4 gode grunde til, hvorfor netop denne maskine er dit allerbedste valg i fitnesscenteret.

Kvinde i fitnesscenter

ROMASKINEN – går du efter maksimal effekt af din træning i fitnesscenteret, skal du vælge romaskinen.

© iStock

Giver du den gas på løbebåndet og crosstraineren, men går en stor bue udenom romaskinen? Så bør du overveje, om du i virkeligheden bør ændre lidt på dine fitnessrutiner. Romaskinen slår nemlig de andre træningsmaskiner med flere længder.

1. Du træner hele kroppen

I romaskinen træner du næsten samtlige muskelgrupper i kroppen – hele 86 procent af dine muskler er i action, og det er der ingen af de andre fitnessmaskiner, der kan leve op til.

LÆS OGSÅ: Hvordan bruger man en romaskine?

2. Du forbrænder flest kalorier

Romaskinen er supereffektiv, fordi den kombinerer styrketræning og kredsløbstræning. Hvis du vil forbrænde flest kalorier på kortest tid, så skal du derfor give den gas med intervaltræning i romaskinen.

3. Færre skader

Det er svært at komme til skade i romaskinen. Roning er skånsomt for kroppens knogler og led, fordi der ikke er hårde stød som ved løb. Derfor er romaskinen også et super godt valg, hvis du har haft skader i fx. dine knæ, ankler eller hofte.

4. Perfekt til opvarmning

Træner du normalt kun med vægte i fitnesscenteret, vil det være en god ide, hvis du starter i romaskinen. Den er nemlig perfekt til opvarmning før din styrketræning. I romaskinen varmer du nemlig hele kroppen op i forhold til mange af de andre kredsløbsmaskiner, der primært opvarmer benene.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background