10 grunde til at holde cykelferie i Nord-Norge

Naturen er både rå og rolig – perfekt at udforske på to hjul. Se bare her, hvor vi lister sunde grunde til at hoppe i sadlen højt mod nord.

10. april 2017 af Benjamin Creative for Visit Norway

Pak vaselinen, spænd cykelhjelmen og tag dine favoritmennesker med på cykelferie i Nord-Norge, hvor der venter wow-momenter i den smukke natur. 

1 Midnatssol

76 dage om året – fra maj til juli – kan du opleve midnatssol i Norge. Det glansbilledagtige rødgyldne skær gør sig godt på instagram, men der er andre fordele. Grænsen mellem nat og dag flyder ud, du føler et ekstra overskud og kan bruge det til de mange aktiviteter, der – som noget helt unikt – holder døgnåbnet. 

Tip! Prøv at cykle under den gyldne midnatssol i Finnmark.

2 Mountainbiking for hele familien i et imponerende landsskab

Hop på en MTB og prøv ruten, der flere gange er blevet kåret som Norges bedste. Med meget lidt trafik venter der kilometer efter kilometer med fredfyldte grusveje, idylliske fjordlandsbyer og et storslået frodigt landsskab.
Ruteforslag: Rallarvegen i Fjord Norge, cirka 80 km.
Natur: Fjeld, fjord
Sværhedsgrad: Let til medium

 Tip!
Ruten går fra 1.000 meter under til 0 meter over havets overflade – cykl mod vest for det letteste ridt

3 Magiske pauser

I kommer til at brænde meget krudt af, men glem ikke pauserne, som aldrig bliver kedelige i Norge, hvor omgivelserne inviterer til lækre sanseoplevelser. Udnyt fleksibiliteten ved selv at kunne bestemme tempoet – og hvornår I vil stoppe. Det kan være, hvis I kommer til billedskøn fiskerlandsby, hvor I kan nyde en sund friskfanget frokost. Eller en brusende elv, hvor I kan dyppe tæerne (eller mere) – den norske Allemandsret giver fri adgang til at nyde alle naturområder. 

Tip! Læs mere om Norges rene natur og bæredygtige indsatser her

4 Sticykling og familieaction

Lad balanceevnen blive udfordret med sticykling i Trysil Bike Arena på naturlige eller konstruerede stier. Her er hop, sving, stenede sektioner og lange træbroer. Man kan endda tage en skilift op til nogle af stederne. Med de mange muligheder kan alle finde den perfekte sti, der matcher deres niveau og temperament. Også familiens yngste!
Ruteforslag: Magic Moose, 7 km.

Natur: Skov, park
Sværhedsgrad: Fra let til svær 

Tip! Trysil er blevet et hot spot for cykelturister. Se mere om mulighederne her.

5 Bo usædvanligt

Mange tror, at overnatning i Norge ikke er til at betale sig fra, men faktisk er gennemsnitspriserne på niveau med mange andre områder i Vesteuropa. En lækker og alligevel budgetvenlig løsning er rustikke hytter, som også er nordmændenes egen traditionelle løsning. Er budgettet til lidt mere, kan I også bo i alt lige fra trendy boutiquehoteller til fyrtårne eller hytter i trætoppene. 


Tip! Se mere om overnatningsmulighederne her.

6 Zenoplevelse på smukke fjeldveje

I Valdres kan du kombinere din cykelferie med andre aktiviteter som bl.a. vandring, fiskeri – og så er området kendt for sine lokale delikatesser (I får jo oparbejdet en god appetit af at trampe i pedalerne!). Dette er en ultimativ cykeloplevelse på lange veje i et åbent og malerisk landskab med nuttede får og slet ingen trafik.
Ruteforslag: Mjølkevegen, 250 km.
Natur: Søer, fjelde
Sværhedsgrad: Svær


Tip! Se flere cykelruter i Valdres her.

7 Smag verdens bedste lammekød

Det norske køkken har gennemgået en stille kulinarisk revolution, hvor man har fået øjnene op for sine lokale ressourcer – herunder bl.a. sit bæredygtigt producerede lammekød, der har ry for at være det bedste i verden, mørt og saftigt, hvilket hænger sammen med, at dyrene får lov at gå, hvor naturen stort set er uberørt, og hvor der er proteinrig vegetation og rent drikkevand. 

Tip! I Norge er der fokus på økologi og lokale råvarer. Læs mere om smagen af Norge her

8 Prøv vandring

Vandring er en stor fritidsbeskæftigelse i Norge, og det med god grund. Tag derfor en halv eller hel dag, hvor I hopper i et par vandrestøvler og oplever de spektakulære landskaber ad hyggelige. 

Tip! Blandt de mest besøgte steder er Preikestolen, Galdhøpiggen, Besseggen og Romsdalshornet. Få inspiration til vandreruten her

9 Landevejscykling

Norges landeveje er optimale, hvis I er til racercykling. De lange strækninger er tæt på naturen og uden meget trafik. Desuden er det nemt at leje cykler og finde spise- og overnatningssteder undervejs.

Tip! Se top 5 over de mest populære cykelruter i de norske fjelde her.

10 Flydende velvære

Uanset hvilken cykelrute I har valgt, så er det en oplagt idé at inkludere spaforkælelse på turen, så I også kan komme ordentligt ned i gear. Sving forbi hipsterbyen Tromsø og besøg Vulkana – et skib med en drop-in spa, der er udråbt til at være det bedste afslapningssted i Norden.
Adresse: Søndre Tollbodgate 17, 9008 Tromsø

Tip! Læs mere om de alternative oplevelser i cool Tromsø og og Vulkana her

Mangler du endnu et argument til åretst sportsferie i det høje Nord? Så tjek videoen herunder:

Find priser, overnatningsmuligheder og book via visitnorway.dk.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: