To veninder grinder og forsøger at tage selfie
© iStock

4 vaner, som de gladeste mennesker har tilfælles

Der skal faktisk ikke særlig meget til at blive bare en lille smule gladere. Tjek bare de disse 4 virkelig gode vaner, du nemt kan tage til dig!

20. marts 2017 af Anja Bruneskjold

Det kan ikke være tilfældigt, at netop disse 4 ting er nogle, som de mest glade mennesker har tilfælles. Så hvis du vil være særligt glad, så bør du virkelig efterligne disse vaner. De gladeste mennesker på Jorden bor iøvrigt i Danmark, Schweiz og Island.

1. De er aktive

Det betyder ikke, at de direkte motionerer. Men det kan være, at de cykler fra sted til sted, men det kan også bare være at de går en tur alene - eller sammen med en veninde. Ved at du bevæger dig, sætter du en masse endorfiner fri. Og så bliver du altså glad i låget. Juhuuu!

2. De sætter pris på naturen

Særligt grønne og naturrige områder er godt for både krop og sjæl. Og så forbedrer det et menneskes kognitive evner. Du behøver ikke at tage en tur i skoven, men en park med grønne arealer er ideel. Forsøg at gør det til en vane og et skønt pusterum at gå en tur udenfor.

Vil du gerne have faste baller? Så er en lang gåtur ideel.

3. De sætter tid af til venner og familie

I stedet for at gribe knoglen, når du skal tale med dine venner og familie, så sæt tid af til at besøge dem i virkeligheden. Det giver en helt anden og mere nærværende oplevelse. Og du vil opleve, at dit humør stiger.

4. De slukker for fjernsynet

Glade mennesker ser ikke særlig meget fjernsyn. Undersøgelser viser faktisk, at de mennesker, der til dagligt føler mest glæde, kun ser max 45 minutters fjernsyn om dagen. I stedet for at bruge en hel aften foran skærmen, kunne du med fordel gå en tur eller bruge tid sammen med dine venner eller familie.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: