Kvinder holder dig for næsen, fordi noget lugter dårligt
© iStock

4 effektive tricks, der får dig til at dufte godt

Det handler ikke kun om at lugte af sved. Men hvis du føler, du gerne vil dufte liiiidt bedre, så bør du måske forsøge dig med disse 4 simple tricks, der med sikkerhed får dig til at dufte godt.

3. april 2017 af Anja Bruneskjold

Ville du også ønske, at du altid bare duftede godt? Så vil de her 4 simple løsninger måske være noget for dig. Se bare her!

1. Hold dig ren

De fleste kender til lugten af sved. Og det kan virkelig være forfærdeligt, hvis din kollega på kontoret, eller du selv, lugter virkelig dårligt af sved. Men faktisk er det slet ikke sved, der lugter. Det er de bakterier, der sidder på huden, og som forsøger at bearbejde og komme af med sveden, der giver den dårlige lugt. Derfor vil det for de fleste være nok med et dagligt bad, deodorant og rent tøj.

2. Tænk over, hvad du spiser

Løg, hvidløg og karry påvirker dine ånde negativt. Men lugten kan faktisk også begive sig vej ud gennem dine porer, selvom det er adskillige timer siden, du har spist. For nogle mennesker hjælper det at dryppe pebermyntedråber på tungen efter et måltid. Det påvirker både dine ånde og din kropslugt.

3. Er du stresset?

Det lyder måske lidt underligt, men stress kan faktisk påvirkelige din kropslugt negativt. Når du er stresset, påvirker du nemlig din kropstemperatur, så den stiger. Du kommer altså til at svede mere. Og så er dér, at dine bakterier begynder at arbejde mod svedlugten. Nøjagtig som i punkt 1.

Prøv at slappe helt af - evt. ved at meditere. Måske kan du sænke dit stressniveau OG påvirke din kropslugt positivt.

4. Ifør dig kun tøj, du kan ånde i

Tøj i materialer som uld, silke og bomuld er langt mere åndbart end andre materialer som nylon og andre meget kunstige stoffer. Og det gør altså ikke noget godt for din kropslugt.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du vælge skiundertøj i uld

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: