Børn kan lide det, de smager i maven

Børn af kvinder, der spiser varieret under amningen, lærer lettere at spise alsidigt og komme igennem den kræsne periode.

26. april 2012 af I FORM-redaktionen

Under en graviditet og i den efterfølgende ammeperiode skal man helst spise varieret og ikke være bange for at afprøve spændende, krydrede retter. Det hjælper ens børn til at komme over den kræsne periode.

Forkærlighed for sukker

Undersøgelser viser, at børn ofte er tiltrukket af søde smagsvarianter - selv inden de har drukket den første tår af moderens mælk, og derfor kan det være en udfordring for forældre at servere de syrlige eller bitre smage, som forekommer i meget mad.

"Børn kan ofte lide de fleste fødevarer, man præsenterer dem for, indtil de er ca. halvandet, derefter indtræder mange i en mere kræsen periode," fortæller Helene Hausner, der er ph.d.-studerende ved Institut for Fødevarevidenskab på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Kan lide det, de har "smagt" i maven

"I den kræsne periode har forældre, som har præsenteret barnet for en bred vifte af smagsoplevelser under graviditeten og amningen ofte en fordel," siger Helene Hausner og fortsætter:

"Jo mere børnene har "smagt" før, jo flere smagsoplevelser vil barnet være åbne overfor i den kræsne periode."

Forskningen viser altså en sammenhæng mellem den mad gravide og ammende spiser, og de fødevarer børnene tiltrækkes af senere i livet.

Det bitre tager lidt tid

Det tager ofte lidt længere tid for børn at kunne lide bitre fødevarer, og man siger, at de cirka skal smage en fødevare 8-10 gange, før de lærer at kunne lide den.

Så selvom man har spist meget varieret, skal man altså ikke blive skuffet, hvis barnet ikke holder af grønlangkålen første gang det kommer på bordet.

foodoflife.dk

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: