Kom godt af sted: Ryd bordet og hovedet

Rejsen er bestilt. Desværre skal du indhente to ugers arbejdspukkel og lave det arbejde, du skulle have lavet, mens du er på ferie, i forvejen. Ferien begynder at stresse dig.

16. marts 2009 af I FORM

Løsning:
Planlæg, som om du skal på ferie tre uger før, du egentlig skal, og planlæg ikke i forhold til din sidste arbejdsdag. Så er der alt for meget, der hænger på de sidste dage inden afgang, og dine muligheder indskrænkes.

Husk, at alle de mennesker, der kan hjælpe dig, eller som du skal have talt med, inden du kan holde ferie, nok allerede er rejst.

Eller er problemet, at du slet ikke planlægger? Systematik og planlægning er nøgleord, når du vil undgå sidste udkalds-stress på arbejdspladsen. Lav en prioriteringsliste med deadlines, der falder i god tid før sidste arbejdsdag.

Hvor god er du til at sige fra over for ekstra arbejde? Det er nu, det gælder, hvis du vil undgå feriestress. Hvorfor ikke vende problemet om: Hvem vil du bede om at overtage nogle af dine sager op til og under din ferie? Det er kun de personer, du skal hjælpe nu.

Nå, du mener, at du er uundværlig. Så må du hellere lade være med at tage på ferie overhovedet. Løsningen på din uundværlighed og vejen til mindre stress hedder uddelegering. Det kan godt være, at du får en oplevelse af at miste kontrollen og overblikket og tror, at du er mindre vigtig, når du uddelegerer. Det er et overgangsfænomen, du må æde, hvis du ønsker at undgå at blive stresset.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: