Involver ungerne - På indkøb

Det at købe ind kan godt laves til en god og lærerig fællesoplevelse.

23. marts 2009 af I FORM

Hvis I virkelig har travlt, er det måske en god idé at handle, inden du henter ungerne, hvis det er muligt. Men ellers kan det at købe ind, godt laves til en god og lærerig fællesoplevelse - igen forudsat at du er indstillet på at bruge lidt mere tid på opgaven og på at inddrage børnene.

  • Lav indkøbsseddel sammen. Og lad evt. børnene tegne nogle ting, som de gerne vil have ansvaret for at finde, når I står i supermarkedet - typisk noget, de selv kan lide.

  • Lad børnene styre vognen. Hvis du sætter de små op i en indkøbsvogn og beder dem om at forholde sig roligt, er du næsten sikker på ballade. Giv dem i stedet deres egen lille indkøbsvogn, hvis der er sådan nogle. Det er langt sjovere. Hvis ikke der er små indkøbsvogne, så lad dem hjælpe med at styre din.

  • Send dem på opgave i supermarkedet. Jeg bliver her, og så finder I det og det. Alt efter alder og erfaring hjælper du dem på vej og fortæller, hvordan varen skal se ud. Der går ikke lang tid, før de bliver eksperter i at finde varerne. Som en rar sidegevinst for dig så fjerner opgaverne samtidig opmærksomheden lidt fra alle fristelserne, de ellers plager dig for.

  • Få en snak om det, I køber. Hvad er det lavet af? Hvorfor står mejeriprodukterne i kølerum? Køber I økologiske varer, kan du fortælle noget om forskellen på dem og almindelige, og børnene lærer hurtigt at spotte Ø'et.

  • Hold tal og orden på varerne. Er børnene så store, at de er ved at have interesse for tal, så kan de tælle varerne og holde orden i vognen. Tjek evt. også datomærket og prisen i fællesskab: Er det for gammelt eller hvad, og hvad koster det?.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: