Involver ungerne - på badeværelset

Badeværelsesbesøg kan være noget, man overstår i en fart, og det er selvfølgelig nogle gange nødvendigt. Men risikoen for, at børnene går i baglås, og der bliver skrig og skrål, er overhængende, hvis man alt for tit tromler og gør det hele for dem.

23. marts 2009 af I FORM

Hvis du derimod ofrer lidt tid og opmærksomhed på barnets behov for at være med, kan det i stedet blive til en leg og måske ligefrem en tidsbesparelse i det lange løb.

  • Børst tænder på skift. Børnene børster først, og så er det din tur. Og når du har børstet børnenes tænder, må de også børste dine lidt. Lav evt. lydeffekter imens - forskellige tænder, forskellige lyde. I kan også give de forskellige tænder navne og så snakke om dem, mens I børster.

  • Tag bad sammen. Lad dig ikke forskrække af børnemisbrugssager, men gør det til en helt naturlig ting at tage brusebad sammen med dine børn, fra de er små. På den måde lærer de, at det ikke er spor farligt at få vand i hovedet. Leg jer gennem hårvasken ved at vaske på hinanden og lave sjove frisurer. Men brug endelig en shampoo, der ikke svier for meget.

  • Frottér hinanden bagefter, det kan give et godt grin.

  • Friser hinanden og se, hvem der kan lave den skøreste frisure. Brug evt. nogle af mors hårklemmer eller elastikker, hvis der virkelig skal laves store hårkunster.

  • Lad de små prøve at føre barbermaskinen. Eller give dig skum i ansigtet, hvis du bruger skraber. De kan også fint give en hånd med, når barberspritten skal fordeles.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: