Involver ungerne - gør det selv-arbejde

Indrag børnene - også i det praktiske arbejde.

23. marts 2009 af I FORM

Hvis du vælger at gøre alle de praktiske ting selv, får du måske nogle børn, der keder sig, plager og laver ulykker. Inddrager du dem i stedet, vil du sprede glæde og inspiration, og de vil lære at håndtere værktøj uden at komme galt af sted.

  • Giv børnene en pensel, en slat vandbaseret maling og deres egen flade at male, når fx haveskuret eller legehuset skal have en gang maling. Bliver der lidt helligdage, kan du evt. supplere senere. Er børnene meget små, så erstat malingen med vand - det giver stadig en fornemmelse af at hjælpe til.

  • Når du måler op, vil dine børn vil sikkert også med glæde hjælpe med at slå streger, ligesom det for en tid måske er sjovt at være håndlanger. Har du et rigtigt tømrer-forklæde til søm og værktøj, er det kilde til ekstra spas og stolthed.

  • Er det tømrertid, så giv de små en træklods, en hammer og nogle søm. Så er beskæftigelsen reddet for en stund, mens du selv arbejder. Slå evt. sømmene let i først. Både børn og skruemaskine holder også til, at ungerne kører skruer i træstykket.

  • Giv børnene et stykke sandpapir, og lad dem slibe træet glat og fint, inden du skal male eller lakere. Eller lad dem arbejde med et andet stykke træ. Er de ikke helt små, vil de elske at få lov at slibe lidt med rystepudseren også, og den kan ikke gøre stor skade - men ørepropper kan være en god idé.

  • Står den på bilvask, kan børnene få deres egen spand vand, sæbe og en børste. Så kan de fx vaske hjulene. Er kofangerne ikke lakerede, kan der heller ikke ske noget ved at slippe ungerne løs der med en blød børste eller svamp. Er bilen ovre sin første jomfrunalske sippethed, vil de også med stor fryd vaske glansen i lakken frem af skidtet igen. Husk: Skift vandet tit.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: