Involver ungerne - gode råd

Det skorter ikke på muligheder for at lave praktiske ting sammen med ungerne. Og du kan sikkert komme på flere end dem, vi har med her på siderne.

23. marts 2009 af I FORM

Inden I kaster jer ud i de fælles projekter, så er der en stribe ting, som du med fordel kan have i baghovedet.

  • Sørg for at tilpasse aktiviteterne til børnenes alder, så de er bare nogenlunde med på ideen.

  • Acceptér, at små børn kan have svært ved at koncentrere sig i længere tid og måske hurtigt vil prøve noget nyt. Hav evt. et alternativ i baghånden.

  • Glem alt om, hvad der er for piger og drenge. Faktum er, at alle børn er udstyret med en pragtfuld nysgerrighed. Og næsten alle kundskaber vil gavne dem senere i livet. Om det så er at vaske bil eller sortere vasketøj.

  • Det er lysten, som skal drive værket. Så det duer ikke bare at give ungerne sure tjanser som at bære skraldeposen ud eller række ting videre. Det skal være skægt!

  • Vis barnet tillid, så det får en oplevelse af succes. Man skal turde overlade ansvaret og lade barnet gøre tingene på egne præmisser og acceptere, at det de første gange måske ikke lige bliver, som du vil have det.

  • Overvind frygten for, at barnet kommer galt af sted. Selvfølgelig skal man holde øje og ikke være dumdristig og finde den helt skarpe kniv frem. Men det går altså ikke at give lille junior pseudo-redskaber eller sløve knive for at skåne ham. Det giver bare en dårlig oplevelse. Og skulle ulykken ske, hører det trods alt med til livet at skære sig og få plaster på.

  • Der er ingen facitliste til, hvornår man kan begynde at give børnene de forskellige opgaver. Det kommer mere eller mindre af sig selv. Når barnet viser interesse for at deltage, er det et godt tegn på, at det er klar.

  • Kniber det for børnene at finde ud af, hvad de rigtig har lyst til, så ty til lidt positiv manipulation - altså prøv at motivere dem.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: