Hold ferien fri for stress

Ferien er til for at holde ferie i – ikke til at suse hektisk rundt. Her får du stresscoach Bjarne Toftegårds gode råd til, hvordan du får mest afslapning ud af din ferie.

29. juni 2016 af I FORM-redaktionen

  • Slap ordentlig af. Jo mere stresset en hverdag, du har, desto vigtigere er det, at du får koblet helt af i ferien. Derfor er det ikke nødvendigvis en god ide at lade en travl hverdag gå over i en fuldt booket aktivitetsferie. Hold helt fri – også fra det praktiske derhjemme. En ferie uden planer og med stikket hevet ud skaber ægte feriestemning.
  • Afstem forventningerne med dem, du holder ferie med. Det er altid godt, at alle ved, hvilken ferie der er i udsigt, så man undgå at skulle skændes om skuffede forventninger. Hvis det er en familieferie, er det fint, hvis der er aktiviteter til børnene, men det er også vigtigt, at der er plads til, at familiemedlemmer gør noget forskelligt, hvis man ikke har lyst til det samme hver dag.
  • Skru ned for tv. Ferie er tid til nærvær og til at være opmærksom på dem, man holder ferie med. Hvis man hele tiden er online, er man mentalt fraværende. Så går tiden hurtigt – og pludselig er ferien væk, uden at man nåede at slappe af.
  • Hold tre ugers ferie. Sommerferien er vigtig, fordi det er det eneste tidspunkt på året, hvor vi har mulighed for at komme helt væk fra hverdagsplanerne. Derfor skal sommerferien også være en sammenhængende ferie med mindst tre uger i træk. Det er en dårlig ide at tage en uges ferie og så lige lade en arbejdsuge komme imellem et par andre ferieuger. På den måde har man aldrig rigtig fri. Det tager tid at lade batterierne op.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: