Hold ferie fra stressen

Fuld fart på med masser af oplevelser og motion. Det er formlen for en afstressende ferie. Vi viser dig, hvordan du kommer superfrisk af sted - og hjem.

3. juli 2016 af I FORM-redaktionen

Ferien skulle være den tid, hvor din stressede hverdag kommer på afstand, og du lader op til et nyt sejt træk på job.

Alligevel bliver ferien ofte en stresset tid, der langtfra lever op til dine forventninger. Hvor du kommer mere træt, mindre sund og fem kilo tungere hjem, end du var, da du rejste ud.

Det behøver ikke være sådan. Du skal bare være helt klar over, hvad dine forventninger er til din ferie - og om de er realistiske. Hvis du rejser med din partner, må du tage hans eller hendes ferieønsker med. Hvis I har børn med, så skal du ikke regne med at sove længe.

Det allervigtigste er dog, at du ikke forventer mirakler af feriens helbredende kraft. Du får ikke hverdagen på afstand med en lang weekend.

Undersøgelser viser, at det tager mindst ti dage, før efterbrænderen fra job er slukket helt. Indtil da vil din underbevidsthed stadig løse problemerne på skrivebordet, og din krop vil stadig køre på højeste beredskab.

Samme undersøgelser viser dog, at du selv kan gøre noget for at speede helingsprocessen op. En aktiv ferie er faktisk det bedste middel mod hverdagens stress og monotoni. Tag på dykker-, hiking- eller cykelferie. Du skal bare være mentalt og fysisk engageret.

Den mindst afslappende form for ferie er faktisk daseferien, hvor du veksler mellem liggestol og sopning i vandkanten garneret med Ibiza-size cocktails og snacks. Ikke engang 14 dages orgie i dovenskab kan kurere din stresshærgede krop.

Det mest afstressende er at være mentalt engageret i det, du foretager dig her og nu. Derfor er en ferie hjemme, hvor du sætter en gammel bil i stand, mindst lige så rekreativ som en trekkingtur i Himalaya. Og langt bedre for dig end 14 dage på stranden.

Kom i sving, nu skal der holdes ferie aktiv ferie!


Kickstart din sunde livsstil med en uges forrygende træningsferie med I FORM 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: