Flyskræk: Mon vingerne holder?

Problem: At rejse er at leve, sagde H.C. Andersen. Ja, men han kendte jo heller ikke til togulykker, kæntrede færger og ikke mindst flystyrt. Man kan også dø af at rejse, tænker du måske. Det skal ikke holde dig hjemme.

16. marts 2009 af I FORM

Løsning:

Den mest almindelige form for frygt i forbindelse med at
rejse er flyskræk. Du kan dog overføre teknikkerne på andre typer frygt, der truer med at ødelægge din ferie. Flyskræk drejer sig om frygten for at styrte ned kombineret med en oplevelse af fuldstændig manglende kontrol. Du sidder bare der i kabinen og kan ikke stille noget op med noget som helst. Dit liv er helt i andres hænder.

Der er så meget, du ikke ved om flyvning, at det er skræmmende. Men i stedet for at blive skræmt over alle de underlige lyde, der især opstår under start og landing, så søg noget information. Der er skrevet mange bøger, som helt systematisk beskriver alt, hvad der sker under en flyvning, og hvad alle de forskellige lyde skyldes. Når du ved, at bumpet i understellet, lige efter flyet er lettet, skyldes, at landingshjulene slås op, så er denne lyd pludselig ikke så farlig mere. Det gælder for alle lydene.

Herudover er det en god idé at lære nogle afslapningsteknikker. Lær at trække vejret dybt og roligt med maven i stedet for at hyperventilere.

Vejrtrækning med maven har en beroligende effekt på dit stress-niveau, men du skal træne det et stykke tid, før du skal op at flyve.

Du kan også lære dig selv at styre dine tanker, så de ikke beskæftiger sig med alt det, der kan ske, når du flyver. Når alt kommer til alt, så er det jo dine tanker og forestillinger, der fremkalder din flyskræk.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: