Få styr på et travlt liv

Besværet med at få hverdagen til at hænge sammen og få tid til alting er måske det allerstørste problem for den moderne kvinde/mand.

23. marts 2009 af I FORM

Problemet bunder først og fremmest i, at forventningerne til elementerne i vores tilværelse bare er vokset og vokset - og det gælder både vores egne og omgivelsernes.

I gamle dage var jobbet for langt de fleste noget, man bare mødte op på, udførte og siden modtog sin lønningspose for uden at skænke det mange tanker og da slet ikke lægge sin sjæl i det. Var du smed, fik du besked på at montere 200 bolte inden fyraften, og var du kontormand, skulle du bogføre og arkivere 50 sager, inden du kunne gå hjem. Det var nemt og overskueligt og krævede ikke det store engagement.

Ansvar på jobbet sluger tid

Helt anderledes er det i dag - Der findes næppe en moderne virksomhed med respekt for sig selv, der ikke jonglerer med begreber som personaleudvikling og medarbejderansvar. Og det er ikke, fordi vi ikke har lyst til det. Det er herligt at have indflydelse på sit arbejde og føle ansvar for virksomhedens succes. Mange steder køber de ansatte med glæde medarbejderaktier og foreslår selv alle mulige nye projekter.

Men bagsiden af medaljen er, at det trækker store veksler på de mentale og kreative ressourcer. Og at det tager tid.

Meget nyt fra hjemmefronten

Præcis det samme gør sig gældende på hjemmebanen. I en ikke så fjern fortid var den hovedsagelig de hjemmegående kvinders ansvar, og det passede de fleste mænd fint.

Den går ikke ret mange steder i dag. Dels har kvinderne fornuftigvis sagt fra, og dels er mænd vokset fra rollen.

Begrebet kvalitetstid er en frygtelig amerikansk opfindelse, men indholdet er reelt nok. Vi synes ikke, at vi har et tilfredsstillende liv, hvis vi ikke har mulighed for at være sammen med næste generation og deltage i opdragelsen af den på et jævnbyrdigt niveau.

Masser af krav til partneren

Oven i det er der så parforholdet, som også kræver tid og nænsomt doseret gødning. Mand og kone er i dag meget mere end arbejdskammerater med ansvar for at holde et hjem kørende og få børnene godt i vej.

Vi fordrer af vores partner, at han/hun skal stimulere os på alle tænkelige områder - intellektuelt, kreativt og naturligvis seksuelt.

Men - og nu kender du snart omkvædet - det tager tid. Masser af tid. Derfor kan et døgn på mindst 36 timer føles som en nødvendighed for at få alle puslespillets brikker på plads.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: