Spis dig til en bedre søvn

Hvis du har problemer med at falde i søvn, er årsagen måske, at du ikke spiser glykæmisk rigtigt, siger australske forskere.

Forskerne har undersøgt, hvordan de fødevarer og drikke, vi indtager i timerne op til sengetid, påvirker den tid, det tager at falde i søvn. Og undersøgelsen konkluderer, at fødevarer med et højt glykæmisk indeks er bedre at falde i søvn på end fødevarer med et lavt glykæmisk indeks.

Årsagen er, at de højglykæmiske fødevarers indhold af kulhydrater øger blodets mængde af stoffet tryptofan, der gør dig søvnig. Glykæmisk indeks er en måde at kategorisere fødevarer på, alt efter hvordan de påvirker blodsukkeret. I gennemsnit faldt testpersonerne 8,5 min. hurtigere i søvn på høj GI-mad. Men der var forskelle på op til 30 min.

Sov godt med

  • Dadler
  • Riskiks
  • Ovnbagte kartofler
  • Mango
  • Franskbrød
  • Ananas
  • Doughnuts
  • Jasminris
  • Figner
  • Risnudler


Undgå lige før sengetid

  • Nye, kogte kartofler
  • Brune ris
  • Kirsebær
  • Grapefrugt
  • Tomatjuice
  • Æbler
  • Blommer
  • Fuldkornspasta

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: